|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Alin Mitrică (MFE): Guvernul va asigura tot sprijinul financiar pentru Institutul de Criogenie din Râmnicu Vâlcea 

Secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Alin Mitrică a declarat marți la Râmnicu Vâlcea că Guvernul va asigura tot sprijinul financiar pentru Institutul de Criogenie și Separări Izotopice.

Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES ARHIVĂ

„Încă de la început, vreau să apreciez la superlativ activitatea ICSI Râmnicu Vâlcea, unitate de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică de renume internațional. Din anul 1991, când ‘Uzina G’ a fost reorganizată ca Institut de Criogenie și Separări Izotopice, și mai târziu, din anul 1996, când ICSI a fost acreditat ca unitate componentă a sistemului de cercetare-dezvoltare de interes național, rezultatele deosebite au fost din ce în ce mai frecvente, grație muncii asidue a specialiștilor din acest domeniu.

Știm cu toții că, în ultimii ani, în cadrul ICSI s-a dezvoltat un amplu program de promovare a inovării științifice și tehnologice prin care se urmărește valorificarea rezultatelor în producție prin transfer tehnologic și orientarea activităților către cerințele societății. Vă asigur de tot sprijinul Ministerului Fondurilor Europene în această direcție”, a afirmat Alin Mitrică.

După vizita pe care a întreprins-o la Institutul Național de Criogenie, Alin Mitrică s-a deplasat la Horezu, unde s-a întâlnit cu primarii din vestul județului Vâlcea cu care a discutat despre axele de finanțare europeană pentru exercițiul financiar 2014 — 2020.

AGERPRES

Leave a Response