|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Firma Conexvil plătește penalizări uriașe pentru lucrările întârziate la Colegiul Lahovari 

648_conexvil_restantier

 

Penalizări uriaşe pentru lucrări întârziate la cel mai mare colegiu din Râmnicu-Vâlcea. Firma care execută lucrările de modernizare va plăti pentru fiecare zi de întârziere 10.000 de lei. Lucrările au început în urmă cu patru ani şi nu sunt gata nici până acum, din cauza problemelor financiare ale societăţii. În toată această perioadă, cel mai mult au avut de suferit elevii.

În curtea CN „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea încă se lucrează, deşi în luna octombrie proiectul de modernizare trebuia finalizat.

Lucrările au început în 2011 şi ar fi trebuit să se încheie în 2012. Dar din cauza neconcordanţelor dintre proiect şi situaţia din teren, nu s-au terminat nici până astăzi. În plus, firma constructoare a întâmpinat şi probleme financiare. Cel mai mult au avut de suferit elevii.

Ultimul termen acceptat de municipalitate a fost 15 octombrie 2014, însă nici acesta nu a fost respectat. Conform contractului, firma constructoare va suporta zilnic penalizări de aproape 10.000 de lei.

„Acele penalizări au intrat în vigoare începând cu data de 15 şi sunt 0,1 la sută pe zi din valoarea contractului. Bineînţeles, constructorul poate să acţioneze în instanţă dacă consideră că sunt ilegal aplicate, dar după părerea mea şi conform contractului, suntem nevoiţi să le aplicăm”, a precizat Eduard Vîrlan, viceprimar Râmnicu Vâlcea.

Colegiul „Alexandru Lahovari” este cea mai veche unitate de învăţământ din judeţul Vâlcea, cu peste 120 de ani de existenţă.  (Digi24.ro)

 

Leave a Response