|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Ambulanţa Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţi două autospeciale 

ambulanta1

Potrivit unui comunicat de presă al intermediul Ministerului sănătăţ, sâmbătă, 8 noiembrie, 48 ambulanţe tip B 4×2 şi 3 ambulanţe tip B 4×4, achiziţionate de acesta, au fost repartizate către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi către serviciile de ambulanţă teritoriale din 22 de judeţe. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Timiş, dar şi Vâlcea.

La finele săptămânii trecute, Serviciului de Ambulanţă al judeţul Vâlcea i-au fost repartizate, prin intermediul Ministerului Sănătăţii două autosanitare Citroen Jumper, care să vină în completarea actualului parc auto.

„Îmbucurător este faptul că le-am primit şi astfel am înnoit parcul auto care este deja învechit. Am făcut o analiză în şedinţa operativă şi am observat că cele mai multe maşini au depăşit 500 de mii de kilometri, vorbind de maşinile achiziţionate în primele serii 2007 – 2008. Ulterior au fost foarte puţine maşini aduse şi, dacă nu mă înşel, şase, asta în anii 2011- 2013. Practic, putem spune că parcul auto nu este prea nou, ci învechit. Acum nu ne rămâne decât să sperăm că nu sunt probleme majore şi că acest program se derulează în continuare şi vom primi mai multe autosanitare şi ne interesează în mod special autosanitare de tip C şi autosanitare cu tracţiune integrală 4X4. Avem puţine astfel de autosanitare şi avem destul de multe zone în care se impune astfel de tracţiune. Momentan ne bucurăm şi de aceste două sanitare. Acestea erau necesare în primul rând pentru a înlocui pe cele implicate în accidente. Cele care au fost implicate în accident au daună totală şi noi am fost deposedaţi de ele exact din secunda doi, după ce s-a întâmplat accidentul. Le-am înlocuit pe acelea cu cele pe care le-am avut de rezervă, dar tot vechi, asta pentru a ne putea desfăşura activitatea. Acum, dacă reuşim să mai primim alte autosanitare, sunt binevenite”, a spus pentru publicația „Curierul de Râmnic“, Petre Duinea, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

De menţionat este faptul că repartizarea ambulanţelor a fost realizată în urma analizei situaţiei parcului auto şi a activităţii fiecărui serviciu de ambulanţă de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

Leave a Response