|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Trafic paralizat in Ramnicu Valcea dupa un protest al transportatorilor impotriva cresterii RCA 

protest transportatori

 Peste 60 de autobuze si microbuze de la 21 de firme de transport persoane au blocat vineri pentru doua ore traficul in Ramnicu Valcea. Soferii au protestat impotriva mariri RCA si a ineficientei justitiei in cazul pirateriei, anunta Agerpres.

„Dupa ce ca ne-au marit acciza si nu se vede niciun kilometru de autostrada, acum, efectiv ne-au marit RCA-ul de la 280 de lei, am ajuns acum sa platesc 1.400 de lei. Ce facem? Intram in faliment, pentru ca nu putem scumpi biletele, pentru ca nu mai au oamenii bani. Dam afara soferi, pierdem locuri de munca. Este inadmisibil ce se intampla si aici suferim toti, fie companii private, fie regii ale statului”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Duca, reprezentantul protestarilor.

Acesta a condamnat, totodata, ineficienta justitiei in combaterea pirateriei pe sosele.

„Politia isi face treaba, ii prinde in trafic pe acesti rechini care transporta calatori clandestin, dar cand dosarul ajunge in instanta se intoarce cu solutia de neincepere a urmaririi penale (NUP). Este inadmisibil”, a mai spus Duca.

La protestul de vineri au participat reprezentantii a 21 de companii private care efectueaza transport interjudetean, national si international, precum si operatorul de transport in comun din Ramnicu Valcea, ETA.

Coloana compusa de 67 de autobuze si microbuze a pornit din zona industriala a municipiului si a a traversat tot orasul, cu oprire in fata sediului Prefecturii Valcea.

   HotNews.ro

Leave a Response