|joi, noiembrie 26, 2020
 • Follow Us!

Sediul Poliţiei Vâlcea, luat cu asalt. Peste o sută de oameni, revoltaţi că au fost înşelaţi 

revolte_22120600

Aproximativ 120 de oameni au făcut scandal la sediul poliţiei din Râmnicu Vâlcea, după ce şi-au dat seama că firma care le promisese locuri de muncă în Anglia i-a înşelat. Conform rtv.net, fiecare plătise deja 200 de euro pentru locul de muncă, dar şi-au dat seama de păcăleală exact in ziua in care trebuiau să plece in străinătate.
Oamenii au plătit câte 210 euro, dar s-au trezit că au fost înşelaţi
Oamenii trebuiau să plece în Anglia cu un autocar al firmei care le promisese locuri de muncă. Când au văzut că maşina nu mai vine, au incercat să dea de patron, dar acesta nu le-a răspuns la telefon. Şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au mers in grup la poliţie. Fiecare dintre cei înşelaţi i-a plătit aşa-zisului patron suma de 210 euro. Cei 120 de oameni care au semnate contracte de angajare au fost audiaţi. Toţi au făcut plângere impotriva patronului care acum este de negăsit.
http://livenews.romaniatv.net/sediul-politiei-valcea-luat-cu-asalt-peste-o-suta-de-oameni-revoltati-ca-au-fost-inselati_29962.html
Cele 120 de persoane din Vâlcea, Dolj şi Republica Moldova au semnat în luna decembrie a anului trecut un contract cu o firmă care are sediul social într-o autogară din Râmnicu Vâlcea. Adevarul.ro scrie că a646x404cestora li s-au promis locuri de muncă în agricultură, în Glasgow dar, vineri seara, când ar fi trebuit să plece cu două autocare spre Marea Britanie, oamenii au avut surpriza să constante că oferta nu mai este valabilă. Intrigaţi că din Autogara 1 Mai nu pleacă niciun autocar spre Glasgow, oamenii au mers la sediul firmei pentru a cere explicaţii. Cele două angajate ale societăţii le-au transmis, însă, că nu vor mai pleca în străinătate şi că patronul nu le mai răspunde la telefon. Supăraţi că au plătit 220 de euro degeaba, aceştia au mers să depună o plângere la poliţie.  
  “Ne-au spus că în data de 2 ianuarie plecăm în Anglia, la Glasgow. Ne-au sunat pe fiecare să ne anunţe să venim la autocar. Am fost la sediul societăţii, iar angajatele ne-au spus că nu mai ştiu nimic de patron, că nu le mai răspunde la telefon de azi-dimineaţă. Pe data de 12 decembrie, am auzit că acelaşi patron a mai dat o ţeapă, dar în Italia, la Firenze. Atunci le-a dat oamenilor banii înapoi”, povesteşte Ion Stănculescu, unul dintre păgubiţi.    Potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, plângerile celor 120 de persoane vor face obiectul unui dosar penal. Deocamdată, administratorul societăţii nu va fi  cercetat pentru înşelăciune întrucât contractul încheiat cu reclamanţii are o valabilitate de 24 de luni. De asemenea, în contract nu este specificat numele vreunui angajator din Anglia.   “Este vorba despre aproximativ 120 de persoane de pe raza judeţului Vâlcea, cât şi din judeţe din Moldova, care au sesizat că au încheiat un contract de mediere cu o societate din Râmnicu Vâlcea, care se oblige să le asigure transport şi loc de muncă în străinătate. În momentul prezentării la sediul societăţii, administratorul nu a fost găsit, iar angajatele au precizat că acesta este plecat din localitate. Din primele verificare am stabilit că toate persoanele au contracte semnate, însă contractul este valabil 24 de luni, fără să se specifice locul unde vor fi angajate. Chiar în acest moment sunt audiate toate persoanele, vom deschide un dosar de cercetare penală”, declară subcomisar Cristian Neghină, din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice Vâlcea.     Administratorul firmei din Ramncu Valcea nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-şi exprima un punct de vedere. 

 

2 Responses to Sediul Poliţiei Vâlcea, luat cu asalt. Peste o sută de oameni, revoltaţi că au fost înşelaţi

 1. maracine gheorghe

  Ar trebui trecut atat numele patronului cat si al firmei,pentru a nu m-ai lua teapa si alti oameni.

   
 2. Alexandru

  Problema este mai complicata. In discutie este vorba de legea 156/2000. Prim-tzeparul Adrian Nastase in numai 4 luni a modificat singur legea asa ca nimeni nu-i mai controleaza. O43/2002, HG850/2002 si L592/2002. De restul au avut grija firmele in contract.

   

Leave a Response