|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Austro-rușii de la Strabag, abonați la banii publici ai județului Vâlcea 

valcea-domenii

 

Analiza privind achiziţiile locale în 2014, an cu două runde electorale, arată că judeţul Vâlcea se află, în topul cheltuielilor locale ale celor 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti, pe locul al 8-lea, cu 51.892.000 de euro împărţite între 25 de contracte şi tot atâtea firme sau asocieri de companii care le-au câştigat, fie integral, fie parţial.

Datele extrase din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până pe 10 decembrie inclusiv, indică faptul că jumătate din cele 25 de contracte, mai exact 13, au fost câştigate la licitaţie, cu menţiunea că în 5 dintre aceste cazuri câştigătorul a fost şi singurul ofertant sau a avut singura oferă admisibilă. Restul de 12 contracte au fost rezultatul unor cereri de ofertă făcute de autorităţile locale unui număr limitat de companii.

Cele mai multe contracte din judeţ (14) s-au semnat în perioada martie-iunie, în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Până la final, Consiliul judeţean a cheltuit 38,5 milioane de euro din care 92% din martie până în septembrie, perioadă suprapusă peste cea electorală. Primăriile de oraşe, pe de altă parte, au semnat contracte de 13,3 milioane de euro, 99% din bani fiind atribuiţi companiilor în ultimele 6 luni ale anului

Cum au fost cheltuite fondurile publice şi sursele acestora, care sunt primele cinci cele mai valoroase investiţii din acest an, pe de o parte ale CJ, pe de altă parte ale primăriilor de oraşe din judeţ, ca şi topul primelor 10 firme care au încheiat în 2014 contracte cu statul la nivel local, în judeţul Vâlcea, se poate vedea, detaliat, mai jos.

 

 

surse: seap.ro, gandul.info

 

 

Leave a Response