|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Succes al directorului Mihai Bălan și al liderilor politici Constantin Rădulescu și Cristian Buican: S-au finalizat discuţiile pentru realizarea Complexului Energetic Vâlcea 

Mihai Balan-director general CET Govora 010

costi-radulescu-08042013buican cristi

CET Govora va prelua până la sfârşitul lunii ianuarie cele două cariere miniere Berbeşti şi Alunu, în prezent active ale Complexului Energetic Oltenia.

Astăzi, 9.01.2015, de la ora 10.00 a avut loc la sediul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri  o întâlnire de lucru, având ca subiect realizarea Complexului Energetic Vâlcea, prin preluarea de către CET Govora a minelor de la Berbeşti şi Alunu. La această întâlnire au participat următorii: Andrei Dominic Gerea – Ministrul Energiei, Bogdan Badea – secretar de stat în cadrul aceluiaşi Minister, Laurenţiu Ciurel – directorul Complexului Energetic Oltenia, Mihai Bălan – directorul CET Govora, Gheorghe Păsat – preşedinte interimar al CJ Vâlcea, Dumitru Persu – vicepreşedinte al CJ Vâlcea, Petre Grigore – consilier judeţean şi reprezentantul CJ în AGA a CET Govora, deputatul Cristian Buican – preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Costi Rădulescu – preşedintele PSD Vâlcea şi deputatul Romeo Rădulescu. Timp de o oră şi jumătate, participanţii la această întâlnire au stabilit principiile preluării minelor de la Berbeşti-Alunu de către CET Govora, precum şi majoritatea detaliilor înfiinţării complexului energetic Vâlcea. De menţionat este faptul că acest contract va fi semnat în această lună, pentru a nu exista pericolul de a trimite în şomaj angajaţii carierelor de la Berbeşti şi Alunu. Valoarea acestui contract este de 184 de milioane de lei, plătibili în 10 ani.

Constantin Rădulescu: „Îl sprijin în continuare pe directorul CET Govora, Mihai Bălan!“

„În urmă cu câteva minute, m-a sunat domnul Mihai Bălan, directorul CET Govora, la finalizarea discuţiilor tehnice despre preluarea minelor Berbeşti şi Alunu şi mi-a comunicat faptul că până la sfârşitul lunii ianuarie bazinul miner aflat pe teritoriul judeţului Vâlcea va întra în patrimoniul societăţii vâlcene. Este o veste din punct economic reuşită”, a precizat Rădulescu

„Am fost puşi la curent cu stadiul la care s-a ajuns în cadrul acestor negocieri la care au participat şi consultanţi ai CET Govora, cât şi consultanţi ai Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de demersurile pe care societatea vâlceană le întreprinde pentru a prelua cele două cariere miniere Berbeşti şi Alunu, care aparţin CEO şi de a se realiza astfel Complexul Energetic Vâlcea. La final, reprezentanţii celor două societăţi şi ai Ministerului Economiei s-au retras pentru discuţii strict tehnice despre rezultatul cărora vom fi informaţi ulterior”, a declarat în primă fază pentru AGERPRES liderul Partidului Social Democrat (PSD) Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu.

Acesta a mai spus că personal îşi arată disponibilitatea pentru a răspunde solicitărilor celor care lucrează la această preluare.

„Eu sunt disponibil să răspund oricărei solicitări conformă cu statutul parlamentarilor şi a legilor în vigoare pe măsură ce tehnocraţii vor avea nevoie”, a mai spus Rădulescu.

Cristian Buican: „Succesul înfiinţării Complexului Energetic Vâlcea, model de colaborare instituţională între partidele politice“

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, doreşte să mulţumească pe această cale tuturor celor implicaţi în realizarea acestei tranzacţii, considerând că înfiinţarea Complexului Energetic Vâlcea reprezintă soluţia pentru situaţiile delicate în care se regăseau două societăţi comerciale importante de pe teritoriul judeţului Vâlcea, CET Govora şi carierele de cărbune de la Berbeşti şi Alunu.

În opinia deputatului liberal Cristian Buican, succesul înfiinţării Complexului Energetic Vâlcea şi modelul de colaborare instituţională între partidele politice pentru acest deziderat reprezintă un model de urmat pentru realizarea şi a altor obiective majore judeţene, cum ar fi autostrada Sibiu-Piteşti, salvarea Oltchim, finalizarea pârtiei de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului sau modernizarea DN7D.

În toamna anului 2014 au fost începute la Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu şi Bucureşti o serie de negocieri privind preluarea de către CET Govora a carierelor miniere Berbeşti şi Alunu, active care aparţin în prezent Complexului Energetic Oltenia şi care se află pe teritoriul judeţului Vâlcea, acest bazin minier asigurând materia primă pentru funcţionare Centralei Termice Govora.

 

Leave a Response