|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Senatorul Laurențiu Coca, vicelider al grupului parlamentar PSD, implicat în ”Dosarul Lăbuș”? 

coca_laurentiu1

Senatorul Laurențiu Florian Coca, vicelider al grupului parlamentar PSD, este menționat în ”Dosarul Lăbuș”. Un șef din Poliția Vâlcea, dar și mai mulți politicieni – suspecți în dosarul interlopului Mihăiță Obreja, zis ”Lăbuș”, care a fost ”săltat” marți dimineață de procurorii DIICOT.

În dosar este menționat și numele senatorului de Vâlcea Laurențiu Florian Coca, vicelider al grupului parlamentar al PSD, însă acesta nu a fost audiat până în momentul de față.

Contactat de Libertatea, senatorul Laurențiu Coca susține că nu are nicio legătură cu încălcarea legii: ”De cunoscut îi cunosc, că sunt din Vâlcea. Dar nu am nicio legătură. Nu am niciun amestec. Eu am jucat fotbal, chiar și în Divizia A, la Chimia Râmnicu-Vâlcea, la Jiul Petroșani. Erau și dumnealor pe acolo, implicați și apropiați de fotbal, dar nu am nicio legătură cu situația de acum”.

Scandal de proporții în Vâlcea. Mai mulți politicieni, dar și ofițeri de Poliție sunt suspectați că îi asigurau protecția interlopului ”Lăbuș”, pe numele său real Mihăiță Obreja. ”Victimelor le erau prezentate şi relaţiile pe care liderul O.M. le avea în mediul politic, al organelor judiciare şi al factorilor de decizie administrativă la nivel local, creând astfel acestuia o imagine de persoană protejată”, se menționează într-un Comunicat al DIICOT.

Surse judiciare precizează că este vorba despre cel puțin un șef din Poliția Vâlcea, dar și mai mulți politicieni.

Grupul coordonat de ”Lăbuș” se ocupa de cămătărie cu dobânzi care creșteau ”peste noapte” până la valori exorbitante, iar printre acuzațiile oficiale se numără șantajul, înșelăciunea, spălarea de bani, evaziunea fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

Mai mulți oameni de afaceri din Oltenia au fost escrocați de grupare, iar DIICOT efectuează percheziții și în București, în legătură cu acest caz.

Libertatea.ro

Leave a Response