|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

PSD Vâlcea şi Dumitru Cornoiu fac presiuni asupra juriştilor prefecturii pentru un nou atac în contencios administrativ 

Dumitru-Nicu-Cornoiu-

 

Conform informaţiilor neoficiale venite din interiorul Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea, reprezentanţii PSD Vâlcea fac presiuni asupra prefectului Dumitru-Nicu Cornoiu pentru un nou atac din partea acestuia asupra hotărârilor Consiliului Judeţean din data de 6 ianuarie 2015, prin care a fost aleasă o nouă conducere legitimă a forului judeţean. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a primit informaţii conform cărora, la presiunile reprezentanţilor PSD, domnul prefect Dumitru Cornoiu solicită juriştilor Instituţiei Prefecturii să găsească motive pentru a ataca în contencios administrativ hotărârile CJ, în ciuda faptului că aceste hotărâri au fost adoptate conform legislaţiei în vigoare. Această opinie a legalităţii acestor hotărâri este împărtăşită şi de majoritatea juriştilor din judeţ, printre care şi cei angajaţi la compartimentul juridic din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea.

În opinia deputatului liberal Cristian Buican, prin aceste solicitări, PSD Vâlcea, împreună cu Dumitru Cornoiu, se situează la limita legii, făcând presiuni asupra unor funcţionari publici de a interpreta Legea conform intereselor de partid ale PSD. Pe această cale, facem apel la funcţionarii publici şi juriştii din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea de a rezista presiunilor şi ameninţărilor venite din mediul politic şi de a respecta litera şi spiritul Legii, aşa cum au jurat când au devenit funcţionari publici ai statului român.

Mai mult decât atât, prin aceste acţiuni ale socialiştilor vâlceni, se dovedeşte foarte clar că aceştia nu doresc intrarea în normalitate a Instituţiei Consiliului Judeţean şi că sunt în stare să facă orice demers ilegal pentru a rămâne la putere, cu riscul de a bloca Consiliul Judeţean sau primăria municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican face apel la reprezentanţii PSD să înţeleagă faptul că, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, au pierdut majoritatea politică din cadrul Instituţiei Consiliului Judeţean. Parlamentarul liberal îi reaminteşte Prefectului Dumitru Cornoiu că înainte de un nou atac în contencios administrativ trebuie să ofere explicaţii publice faţă de dubla interpretare a Legii (situaţiile similare de la Consiliul Judeţean şi primăria municipiului Râmnicu-Vâlcea sunt tratate diferit) pe care instituţia pe care o conduce o practică de când se află în fruntea Prefecturii.

„Am primit informaţii de la Prefectură că se fac presiuni uriaşe din partea PSD asupra Prefectului. Acesta, la rândul său, fiindu-i frică de demitere, face presiuni asupra juriştilor din cadrul instituţiei să găsească motive pentru un nou atac în contencios administrativ al hotărârilor CJ. Fac apel la funcţionarii publici să nu cedeze la aceste presiuni şi să îşi amintească jurământul pe care l-au depus la angajare. Prin aceste acţiuni, PSD Vâlcea dovedeşte că ţine cu dinţii de putere şi că nu este interesat de buna funcţionare a Consiliului Judeţean. Eu îmi exprim încă  o dată disponibilitatea la dialog pentru rezolvarea situaţiei de la CJ, însă cei de la PSD trebuie să înţeleagă că, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, au pierdut majoritatea” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave a Response