|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

O familie din Vâlcea a investit 15.000 de euro într-un business cu miere de albine 

BeekeeperInSuit

„Birocratia şi lipsa de informare a personalului din diverse instituţii publice ne-au dat multe bătăi de cap.“ 

Mădălina Şi Alexandru Pătraşcu, doi soţi în vârstă de 29 de ani din judeţul Vâlcea, au pus pe picioare afacerea Miere de la Ţară, pornind de la pasiunea pentru apicultură a bunicului Mădălinei Pătraşcu.

„Povestea noastră a început în urmă cu două generaţii în co­muna Roeşti, judeţul Vâlcea, iar noi dorim să ducem povestea bunicului nostru mai departe. (…) În urmă cu cinci ani am decis să ne implicăm total şi să preluăm activitatea de creştere a albinelor supravegheaţi îndeaproape de „Tae“, în acelaşi timp să ne şi vindem singuri produsele“, spune Mădălina Pătraşcu, care deţine împreună cu soţul ei Honey Map, firma care produce brandul Miere de la Ţară.

Investiţia totală în acest business până în prezent se situează în jurul a 15.000 de euro. Cei doi antreprenori lucrează cu încă doi tineri în acest bu­siness, unul dintre ei fiind fratele Mădălinei, care este şi apicultor atestat.

La început, Miere de la Ţară livra produse către con­suma­torii casnici prin vânzări şi recomandări directe, iar ulterior s-au extins şi în mediul online printr-un magazin. Pe site-ul Miere de la Ţară, un borcan de 950 de grame de miere de salcâm costă 30 de lei, în timp ce unul de miere de tei are un preţ de 25 de lei. „În 2014 am devenit furnizorii câtorva restau­rante şi cafenele din Bu­cureşti, iar de curând suntem prezenţi şi pe raf­turile unor minimarket-uri de cartier“, completează antre­pre­noarea, care înainte de a se dedica acestui business a activat în telecomunicaţii şi vânzări. Ea spune că cele mai mari pro­vocări pe care le-a avut până acum ca antreprenor au provenit de la instituţiile statului.

„Birocratia şi lipsa de informare a personalului din diverse instituţii publice ne-au dat multe bătăi de cap. Urmă­toarea provocare a fost dată de lipsa de informare a consumatorului combinată cu reticenţa generată de nou, deşi vechi în esenţa sa, ca de exemplu eticheta sau ambalajul- altfel decât era obişnuit“. Ea nu dă detalii despre ţinta de vânzări pentru anul acesta, însă spune că principalul obiectiv este lărgirea portofoliului de clienţi.

„Pentru anul 2015 ţinte de volum al vânzărilor nu ne-am stabilit. Principalul nostru ţel pe anul acesta este de a ne creşte popularitatea printre clienţii casnici, însă ne vom focusa şi pe lărgirea portofoliului de clienţi HoReCa cât şi a partenerilor din segmentul minimarket-urilor de cartier“. (zf.ro)

Leave a Response