|miercuri, iunie 23, 2021
  • Follow Us!

Ionuţ Ionescu, fostul director comercial de la Apavil Vâlcea, trimis în judecată pentru luare de mită 

catuse_10_1c8cb5929a

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ionescu Ion, director comercial al SC Apavil SA Vâlcea, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În intervalul septembrie 2014 – 8 ianuarie 2015, Ionescu Ion, în calitate de funcționar public, director comercial al unei societăți cu capital integral de stat, a acceptat de la un denunțător, agent comercial, promisiunea primirii în numerar a sumei de 10.000 de dolari în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferențială, prin achiziție directă, de contracte de achiziție publică, de către SC Apavil SA Vâlcea în favoarea firmei sale. SC Apavil SA Vâlcea este o societate comercială cu capital integral de stat, având ca acționari Primăria municipiului Rm. Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și unitățile teritoriale din raza județului.
În același context, inculpatul a acceptat să-i fie remis un procent de 15% din contravaloarea plăților care urmau să fie efectuate de SC APAVIL SA Vâlcea, în baza contractelor de achiziție publică încheiate ulterior cu societatea martorului denunțător, din care să fie scăzută suma în numerar de mai sus, care reprezenta un avans.
În baza acestei înțelegeri, Ionescu a primit efectiv de la martorul denunțător, în perioada de mai sus, sumele de 1.000 de dolari (septembrie 2014), 5.000 de lei (06.11.2014), respectiv 1.000 de euro și 20.000 de lei (08.01.2015 – când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante), cu mențiunea că suma de 1.000 de euro a fost pretinsă expres de inculpat în ziua de 12.12.2014 pentru o subordonată de-a sa, cu intenția de a fi folosită tot interes personal.
În cauză s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor de 5.228 de lei și 130 de euro, proprietatea lui Ionescu Ion, în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare și a confiscării speciale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Leave a Response