Şpârle şi şopârle, 23.03.2015
• După cum s-a mai consemnat, consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a decis săptămâna trecută să AMÂNE concursul pentru ocuparea postului de manager general, concurs ce era programat să se desfăşoare luni, 23 martie. Încă nu există o reacţie oficială în privinţa motivelor pentru care s-a luat această decizie, însă există informaţii potrivit cărora cei cinci membri ai consiliului de administraţie au descoperit că dosarele celor trei candidaţi (Dan Ponoran, Georgeta Sălişte şi Constantin Ploscaru) erau „subţiri” în privinţa competenţelor şi abilităţilor de manager pe care le impune respectiva funcţie.
• Firma controversatului patron Georgică Cornu – Confort Timişoara – a început timid lucrările de amenajare a zonei rutiere şi pietonale de sub pasajul „Tudor Vladimirescu” din Râmnicu Vâlcea, evident cu mari întârzieri la respectarea graficului prevăzut în contractul încheiat cu Primăria Râmnicului.
• Cel mai „sărac” consilier judeţean din Vâlcea este liberalul Cristian Iliescu! Omul menţionează în declaraţia de avere că nu are locuinţe, terenuri şi maşini, iar anul trecut a trebuit să se descurce „doar” cu salariul de 25.000 lei primit de la CET Govora şi cu bijuteriile din aur evaluate la peste 24.000 euro. Însă, este curios un lucru: de unde a avut Cristi Iliescu „mălai” ca să dea două împrumuturi către numita Larisa Niţă în valoare totală de 80.000 de euro? Mai spunem că proaspătul consilier judeţean liberal Cristi Iliescu este asociat cu 50% în firma SC Riart Impact Buildings SRL şi unic asociat la SC Silverent Global SRL.
• Directorul general al falimentarei Regii Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, îşi acorda sporuri şi prime de vacanţă ILEGALE, într-o perioadă când muncitorii îşi primeau salariile cu întârziere sau diminuate. Concret, Curtea de Conturi a descoperit în 2013 că RAJDP Vâlcea a calculat și plătit necuvenit către directorul general Vălimăreanu drepturi salariale, respectiv prima de vacanță și tichete de masă, în sumă netă totală de 5.000 lei, în condițiile în care, acesta nu avea dreptul să primească alte beneficii în afara celor stabilite prin contractul de mandat și reglementările legale în materie. S-a mai constatat la Regie o diferență în sumă de 284.000 lei, între patrimoniul regiei înregistrat de RAJDP Vâlcea în perioada 2011-2013 în situațiile financiare, bilanț și balanța de verificare contabilă în valoare de 9,7 milioane de lei și patrimoniul stabilit de Consiliul Județean Vâlcea, prin hotărâre, în valoare de 9,98 milioane de lei.
• Din vară, Liga 1 la fotbal va trebui să aibă numai 14 echipe, însă am putea avea parte de o surpriză, după ce un nou caz românesc a ajuns la TAS. Clubul CSM Râmnicu Vâlcea speră să fie înscris în ediţia 2015-2016 a Ligii 1 printr-o decizie a TAS, care va judeca în următoarele săptămâni memoriul prin care contestă dreptul formaţiei CSU Craiova de a promova la finalul sezonului 2013-2014 al ligii secunde. Dacă vor avea câştig de cauză, vâlcenii pot fi a treia grupare din „B” care promovează în vară, pe lângă câştigătoarele celor două serii.