|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Lucrări de decolmatare și întreținere în trimestrul I 2015 – pe cursuri de apă din administrarea ABA Olt 

ion-stoenescu-1-s

 

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase inregistrate in vara anului 2014, care au afectat majoritatea localitatilor din judet, reprezentantii  Sistemului de Gospodarirea Apelor Valcea instituţie din subordinea  Administratiei Bazinale de Apa Olt condusa de ing. Ion Stoenescu si-a propus prin Programul de Gospodarirea Apelor din acest an  executia unui numar de 129 lucrari din care:

-22 lucrari de reparatii curente la lucrari hidrotehnice afectate de viituri si intretinere a constructiilor din administrare in vederea mentinerii acestora la parametrii proiectati pentru punerea in siguranta a obiectivelor sociale si asezarilor omenesti riverane;

-107 lucrari de igienizare, intretinere cursuri de apa si decolmatari in vederea mentinerii sectiunii optime de tranzitare a apei in albiile cursurilor de apa.

In primul trimestru al anului 2015 s-au executat lucrari de decolmatare pe urmatoarele cursuri de apa in zonele unde malurile erau puternic erodate si care puneau in pericol gospodarii ale populatiei, terenuri agricole si drumuri de interes local:

– Paraul Trepteanca la Olanu cu un volum terasamente= 6440 mc, pr.Geamana la Dragoesti cu un volum terasamente=5220 mc, pr.Govora la Barsesti cu un volum terasamente=3190 mc, pr.Pesceana la Dragasani,Sutesti si Creteni cu un volum terasamente=1900 mc, pr.Verdea la Mitrofani si Sutesti cu un volum terasamente=1400 mc, pr.Olanesti la Baile Olanesti punct Mihalcea cu un volum de terasamente=4500 mc, pr.Toplog la Nicolae Balcesacu sat Dosul Raului cu un volum de terasamente=22315 mc.

Prin cele 5 formatii de lucru s-au mai realizat 15 lucrari de intretinere pe urmatoarele cursuri de apa prin inlaturarea masei lemnoase din albie si igienizarea urmatoarelor sectoare de rau:

– Paraul Pesceana la Creteni, Glavile, Amarasti, Pesceana si Dragasani, pr.Olteanca la Glavile, pr.Verdea la Sutesti si Mitrofani, pr.Staneasca la Olanu, pr.Latorita la Ciunget, igienizare acumulare Malaia si Bradisor, pr. Ursani la Horezu, pr.Luncavat la Horezu, pr.Otasau pe sectorul Barbatesti-Pietrari, pr.Govora la Stoenesti, pr.Staneasca la Olanu, pr.Valea Bujorencii la Bujoreni, pr.Topolog la Milcoiu, pr.Samnic la Golesti, pr.Olanesti la Rm.Valcea.

,,Intretinerea cursurilor de apa, inclusiv a vailor si a torentilor are o importanta deosebita, reprezentand o masura preventiva de aparare impotriva inundatiilor, constituind in acelasi timp un obiectiv care trebuie să fie permanent in atentia noastra  si a factorilor responsabili de la nivel local’’, a afirmat ing. Ion Stoenescu, directorul ABA Olt.

 

 

 

 

 

 

One Response to Lucrări de decolmatare și întreținere în trimestrul I 2015 – pe cursuri de apă din administrarea ABA Olt

  1. Bostinaru Alexandru

    Buna Ziua.
    Daca mergeti catre Voineasa o sa aveti bucuria sa vedeti cat de greu muncesc angajati din subordinea Administratiei Bazinale de Apa Olt condusa de ing. Ion Stoenescu, pe raul ce strabate localitatea Voineasa pana la confluenta cu raul OLT, cat de greu este sa decolmateze acest rau sufocat de tot ce au adus torentii anul trecut, sunt intacte toate aluviunile….ptr ca angajatii se incalzesc la un foc, mai o berica, mai o sunca la tapuse, etc, …saraci oameni, oare de unde mai sunt…..si noi ne laudam ca am facut si am progresat, etc, mai mergeti si pe teren in controale surpriza, stimati conducatori de institutii…. Cu respect !

     

Leave a Response