|miercuri, mai 31, 2023
  • Follow Us!

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul fostului ministru Elena Udrea, trimisa in judecata pentru coruptie in dosarul ‘Gala Bute’, anunta Agerpres.

Decizia este definitiva, iar Elena Udrea va fi eliberata din Penitenciarul de Femei Targsor.

Judecatorii au admis o contestatie facuta de Elena Udrea impotriva unei decizii a instantei din 23 aprilie, prin care se prelungise arestul preventiv.

De asemenea, magistratii au decis ca in arest la domiciliu sa fie plasati si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea.

Elena Udrea se afla in arest preventiv din 25 februarie 2015.

Pe timpul cat de afla in arest la domiciliu, Elena Udrea are mai multe obligatii:

sa nu paraseasca imobilul unde locuieste fara permisiunea organului judiciar;
sa se prezinte in fata organelor judiciare ori de cate ori este chemata;
sa nu comunice cu ceilalti inculpati din dosar, precum si cu persoanele care au calitatea de martori sau experti in dosar
in situatia in care paraseste imobilul fara permisiunea organului judiciar, pe o durata de timp strict necesara, in cazuri urgente si pentru motive intemeiate, ea trebuie sa anunte Politia.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul ‘Gala Bute’, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga – administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.

Leave a Response