Șpârle și șopârle, 28.05.2015
• În atenția președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat: Directorul economic de la CET Govora, Constantin Lăpădat, a furnizat informații FALSE prestigioasei firme Ernst&Young, care realizează auditul societății vâlcene! „Ziarul de Vâlcea“ a intrat în posesia documentelor care probează această notă jurnalistică! Lăpădat dorește cu orice preț, susținut de clubul masonic Rotary, să preia conducerea CET Govora. În această acțiune, el este susținut și de un membru nou rotaryan, de naționalitate poloneză.
• Primarul din Dăeşti, George Popolan, are mari motive să fie bucuros: Guvernul a aprobat în data de 20 mai 2015 noua formă a stemei comunei Dăeşti….
• Pentru a mai da o notă de credibilitate, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a decis să cheme la concursul pentru postul de manager general la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea o comisie de examen formată, printre altele, din specialişti de la Şcoala de management sanitar din Bucureşti. Este o intenţie bună, însă ştim că politicul „îşi va băga din nou coada” la concursul programat luni, 15 iunie 2015.
• În condiţiile în care Oltchim s-a dus anul trecut „pe copcă”, conducerea a încasat în 2014 salarii grase şi alte bonusuri. Spre exemplu, milionarul în euro Bogdan Stănescu, administratorul special invizibil al Oltchim, a ridicat în 2014 un salariu… de 720 milioane lei vechi pe an, pe lângă alte miliarde de lei vechi de la BNR, Nuclearelectrica SA, SC Romplumb SA, SC Arcadia 2000 SA Bucureşti, preşedinte al CSI şi din onorariile de la Curtea de Arbitraj Bucureşti. Şi fostul director de tristă amintire al Oltchim, Marius Pîrvu, a trebuit să se mulţumească cu suma de „doar” 760 milioane de lei vechi (inclusiv de la Direcţia Petrochimică Piteşti), la care s-au adăugat cei 430 milioane de lei vechi din funcţia de „manager” la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea.
• Într-un raport de activitate făcut public, conducerea RAJDP Vâlcea scrie negru pe alb despre mafia licitaţiilor pentru drumuri: „Organizarea licitaţiilor la unele primării din judeţ este defectuoasă şi chiar ilegală, fapt ce a dezavantajat regia. Astfel, au fost unele cazuri în care licitaţiile au fost reluate şi de 2 sau 3 ori, atunci când regia era pe primul loc, până când altă firmă a fost declarată câştigătoare a licitaţiei. Acest lucru a fost adus la cunoştinţa consiliului de administraţie cât şi Consiliului Judeţean Vâlcea, fără a se face o analiză şi fără a se lua măsuri”.