|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Ştrandul Ocniţa a fost complet reabilitat şi modernizat de societatea Veromi Pan şi aşteaptă turiştii 

Ocnita strand 1

O veste bună pentru toţi turiştii care doresc să (re)vină la celebrul ştrand Ocniţa, din localitatea Ocnele Mari: acesta a fost reabilitat şi modernizat din temelii încă din primăvara acestui an, astfel că acum are faţa complet schimbată. Cel care a făcut posibil acest lucru se numeşte Manea Balcan şi este administratorul firmei Veromi Pan SRL Râmnicu Vâlcea. Acesta ne-a spus că, în luna aprilie a acestui an, a preluat prin închiriere ştrandul Ocniţa de la lichidatorul judiciar al firmei Ralucom. Închirierea vizează doar acest sezon de vară, însă administratorul Manea Balcan ne-a declarat că intenţionează în 2016 să cumpere întreg ştrandul plus terenul aferent, dacă afacerea va merge bine în cele 3-4 luni de sezon estival. Până în acest moment, firma Veromi Pan a investit peste 500 milioane de lei vechi în lucrările de modernizare a celor două bazine de apă şi a clădirilor anexe. Mai concret, lucrările au vizat: reabilitarea bazinelor, modernizarea cabinelor de schimb şi a WC-urilor, înlocuirea reţelei electrice şi a celei sanitare, schimbarea duşurilor, extinderea plajelor, amplasarea de şezlonguri moderne, reabilitarea unităţilor de cazare, consolidarea malurilor de pământ pentru a preveni orice alunecări de teren, etc. Spre exemplu, numai pentru umplerea celor două bazine cu apă sărată de calitate, firma Veromi Pan a plătit suma de circa 220 milioane de lei vechi.

În prezent, în imediata vecinătate a ştrandului Ocniţa există 54 de locuri de cazare dispuse în mai multe categorii de confort, tarifele fiind foarte mici şi variind între 50 şi 70 lei/noapte. Tot aici se serveşte mâncare proaspătă gătită în bucătăria proprie, cu alimente furnizate periodic de agenţi economici specializaţi. Toţi angajaţii de la ştrandul Ocniţa aparţin societăţii Veromi Pan şi nu au nici o legătură că fostul patron de tristă amintire al unităţii, Nicolae Minea. Despre renumitul nămol sapropelic, administratorul Manea Balcan precizează că va apela la instituţii din domeniu pentru a face analize fizico-chimice complete în vederea respectării calităţii şi standardelor europene.

Apele de la ştrandul Ocniţa sunt mai concentrate în săruri minerale, în special în clorură de sodiu

Bazinele de apă sărată de la Ocniţa şi parcul care le înconjoară sunt construite în 1900 de către colonelul Dianu care amenajează spaţiul turistic şi captează apele din bazine dintr-un bazin aflat în incinta băilor de unde se pompau atât pentru bazinul ştrandului, cât şi pentru duşurile existente în acelaşi complex turistic. Spre deosebire de ştrandul de la Ocnele Mari, ştrandul de la Ocniţa nu este construit pe o veche gură de ocnă, din această cauză apele de aici sunt mai concentrate în săruri minerale, în special în clorură de sodiu. Ştrandul Ocniţa de astăzi este un complex turistic format din căsuţe de odihnă, bungalouri, camere cu baie, duşuri şi corpuri sanitare, un restaurant şi două bazine de înot cu apă sărată. De asemenea, complexul dispune de două parcări foarte încăpătoare şi spaţiu de campare în interiorul bazei dacă turiştii sunt interesaţi să vină cu cortul. Înconjurată de un parc de arbuşti în centrul localităţii Ocniţa, baza de tratament oferă turiştilor posibilitatea de tratament cu nămol şi apă sărată. Ca şi posibilitate externă de tratament, la 3 km se află punctul turistic Salina Ocnele Mari în care turiştii pot face tratamente pentru o gamă variată de afecţiuni respiratorii. Restaurantul propriu aşteaptă turiştii cu băuturi răcoritoare şi mâncăruri gătite la preţuri accesibile. Meniul zilei este la un preţ accesibil şi conţine feluri de mâncare pe gustul tuturor. Localitatea Ocniţa se află în continuarea localităţii Ocnele Mari la 3 km de aceasta şi la 6 km de municipiul Râmnicu Vâlcea. Pornind din Râmnicu Vâlcea se merge către Horezu şi după numai 3 km se face dreapta către Ocnele Mari. Se traversează localitatea Ocnele Mari apoi se face stânga în centrul localităţii Ocniţa către ştrand.

(Petre Coman)

8 Responses to Ştrandul Ocniţa a fost complet reabilitat şi modernizat de societatea Veromi Pan şi aşteaptă turiştii

  1. Melintescu Iulian

    Vă rog un număr de telefon pentru rezervări 0723324603

     
  2. Melintescu Iulian

    Multumesc

     
  3. raluca

    As vrea si eu nr de telefon pentru rezervare.multumesc

     
  4. Mariana

    Aceeasi rugăminte :nr de tel pentru rezervări.

     
  5. Tudosie-Rosca Marin

    Am fost de curand la acest strand si conditii mizere. La toaleta iti vine sa vomiti,mizerie mare, bataie de joc. Domnul de la gratar se ardea pe mana cand intorcea micii si isi baga degetele in gura si le lingea, ..groaznic. Am stat la casuta, am avut ghinionul ca in fata noastra sa fie si o rulota cu terasa, care cred ca erau 10-12 persoane. Au stat pana tarziu, cu greu m-am odihnit. Venim la tratament si avem parte de petrecareti.

     
  6. ion

    Am fost de curand la acest strand insa conditiile de aici mi-au lasat un gust amar.Am fost cazat la o casuta cu doua paturi.Pe jos mizerie,intre casute buruieni de un metru tocmai bune pentru serpi,nu au macar un scaun sau o masa pe care sa mananci,ori mananci pe cearceaf ori te cari cu mancarea la terasa strandului,apa murdara in bazine, plina de insecte.Preturile foarte mari la produsele de la magazin,o sticla de apa minerala de 0,5l-3 lei,o halba de bere-3 lei,apa minerala 1,5l-5 lei,paznicul injura tot timpul.Cu toate ca am fost cazati la casuta,am platit separat accesul la bazine si parcarea chiar daca in interiorul strandului nu exista parcare amenajata.Acoperisurile de la majoritatea casutelor sunt jalnice,rupte.S-au laudat ca strandul a fost reabilitat.Nu se vede.Pe viitor,voi evita acest strand.

     
  7. ion

    Inca un comentariu.Barele de metal de la bazine cat si o scara de la bazinul mare au zone unde sunt mancate de rugina sau sunt rupte fiind un pericol real de accidentare

     
  8. Marian

    Oficial,pentru fraieri intrarea este 6 lei pt un adult.Eu am fost cazat acolo si am platit 8 lei pe zi.In mod normal,daca esti cazat in interiorul strandului nu ar mai trebui sa platesti intrarea la bazin.Apa mizerabila de la bazine te face sa vomiti.Reclama este inselatoare pe internet,realizezi adevarul crud cand ajungi la fata locului.

     

Leave a Response