Şpârle şi şopârle, 09.07.2015
• În conformitate cu prevederile din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activității partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu planul de control pe anul 2015, aprobat de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), precum şi cu notificarea misiunii de control, în perioada 20 aprilie – 29 aprilie 2015, AEP a efectuat controlul finanţării Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Vâlcea pentru anul 2014. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Vâlcea au totalizat 193.829 lei și au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 138.129 lei și din donații în sumă de 55.700 lei. Totuşi, nu au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare cu privire la finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
• Fericit, nevoie mare, că a câştigat în condiţii dubioase „concursul” pentru funcţia de director general al societăţii de transport ETA, „tânărul” Nicolae Şovar a semnat zilele trecute contractul de mandat. A fost nevoie chiar şi de o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, deşi competenţa era a consiliului de administraţie. Trecând însă peste aceste fapte minore, mai spunem că edecul Şovar şi-a stabilit o indemnizaţie lunară de circa 50 milioane de lei vechi şi o „componentă variabilă” de 21 milioane de lei vechi. Trebuie ţinut cont că ETA este o societate de mărime mijlocie, cu salarii medii de 15-20 milioane de lei vechi şi cu pierderi şi datorii în ultimii ani.
• Situaţie de incertitudine şi confuzie în rândul celor 14 consilieri locali liberali şi independenţi din Râmnicu Vâlcea. Profitând de faptul că prefectul Dumitru Cornoiu le-a aplicat un KO liberalilor, prin atacarea în contencios administrativ a ultimei decizii de schimbare a lui Ion Gigi Matei, actualul primar interimar, pe mână cu secretarul Ion Didoiu forţează un nouă şedinţă extraordinară, în care să se aprobe toate propunerile respinse în 30 iunie. Până la regruparea celor 14 consilieri locali, le spunem noi că este ILEGAL să se vină cu aceleaşi proiecte de hotărâri, plus materialele aferente, respinse categoric în şedinţele precedente de către majoritatea din Consiliul Local.
• Ne vine foarte greu să credem că din data de 1 august firma Romprest va fi capabilă să preia de la Urban întreg seviciul de salubritate din Râmnic, având în vedere timpul scurt care a mai rămas. Preluarea unui asemenea serviciu implică un efort considerabil din partea Romprest, de la utilaje, maşini speciale, pubele, până la sute de angajaţi, depozite şi sedii administrative!