„Ce întâmplare, ce minune!“: SIEMENS a câștigat licitația pentru computerul tomograf de la Spitalul Județean Vâlcea
Consiliul Judeţean Vâlcea a finalizat procedura de achiziţie a unui computer-tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea (SJU). Sursa de finanţare a fost asigurată din fondurile bugetului judeţului Vâlcea prin Consiliul Judeţean şi Ministerului Sănătăţii, în valoare de 650 mii lei de la fiecare instituţie.
În cadrul procedurii de licitaţie deschisă aplicată cinci agenţi economici au solicitat un număr de opt clarificări, răspunsurile fiind publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Conform paginii generate de sistemul electronic, s-au înscris şi au depus garanţia de participare, documentele de calificare şi propunerea tehnică, doi operatori economici.
Ca urmare a procedurii de evaluare a ofertelor, Comisia desemnată şi formată din persoane responsabile cu evaluarea ofertelor, numită prin dispoziţie a Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, a hotărât ca oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect achiziţionarea unui coputer-tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea să fie cea depusă de ofertantul “Asocierea S.C. Supermedical S.R.L – S.C. Siemens S.R.L.” cu o propunere financiară, care nu include TVA, în valoare de 1.045.312,50 lei. De altfel, nici nu avea cum să fie desemnată altă ofertă câștigătoare, având în vedere că așa-zisul caiet de sarcini a fost creionat după „chipul și asemănarea“ ofertei Siemens. „Ziarul de Vâlcea“ a semnalat această situație în urmă cu două luni.
Pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la procedura de licitaţie, acesta a fost organizată în sistem on-line, respectiv prin publicarea de către ofertanţi a documentaţiilor în sistemul electronic al achiziţiilor publice, astfel încât nimeni să nu aibă cunoştinţă despre documentele depuse în ofertă.
Vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat apreciază că în acest moment s-a rezolvat una dintre problemele stringente ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, rămânând în atenţia sa reabilitarea acestuia. În consecinţă, sunt organizate săptămânal întâlniri cu membrii echipei de implementare a proiectului la care participă atât constructorul, cât şi arhitectul-şef. Termenul-ţintă urmărit de domnul Gheorghe Păsat pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare este finalul anului 2015.
“Consider că, prin achiziţionarea tomografului am reuşit să rezolvăm o problemă importantă a Spitalului Judeţean. În anul 2015, aşa cum am discutat cu medicii, nu poţi practica medicina într-o unitate sanitară care nu are în dotare o asemenea aparatură. Chiar normativele Ministerului Sănătăţii prevăd astfel de dotari ca fiind obligatorii. Începând din acest an, pacienţii internaţi nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze spre alte clinici pentru tomografii, ci vor putea beneficia, gratuit, de serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Vom continua să ne concentrăm pe îmbunătăţirea serviciilor medicale în beneficiul pacienţilor”, a declarat vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat.
Minunea si mai mare e alta: de ce s-a asociat Siemens cu o firmulita din CRAIOVA cu 3 ( TREI) angajati?! Siemens avea capacitatea si tehnica si economica sa livreze un CT la un spital de provincie cum este SJUV! In anul 2014 firma Supermedical a avut o cifra de afaceri aproape cat valoarea aparatului vandut la Valcea! E cam groasa treaba si daca „Ziarul de Valcea” se va tine de investigatii, nu prea ii vedem bine pe multi liberali! Si pe cativa medici !