Șpârle și șopârle, 01.10.2015
-
- Profund „mirositoare” a ȘANTAJ REUȘIT a fost revenirea spectaculoasă asupra demisiei a consilierului judeţean liberal Cristi Iliescu. Înainte de începerea şedinţei CJ Vâlcea de miercuri, Iliescu a anunţat că şi-a „revocat” demisia, menţionând că preferă să lupte pentru „dreptate şi adevăr” din interiorul instituţiei decât din afara ei. Cristi Iliescu a mai declarat că îşi menţine declaraţiile date către cinci ziarişti locali – „Nu pot să stau la aceeaşi masă cu infractorii. Care infractori? Cei din Consiliul Judeţean. Sunt alţii faţă de infractorii din CET. Două grupuri infracţionale organizate, dar diferite. Transpartinice amândouă, să ne înţelegem! N-au mamă, n-au tată. Amestecătură de politicieni, cu oameni de afaceri. Eu nu pot să stau lângă ei, e problemă, nu mă regăsesc” – însă atunci când a fost pus de consilierul judeţean Alexandru Oproaica să vină cu exemple concrete, liberalul Iliescu a spus ceva de… raportul realizat de inspectorii ANAF la CET Govora. Trecând peste elucubrațiile spuse de Iliescu, ne întrebăm oare cu ce l-au „îmbălsămat“ Buican și Păsat de l-au consvins să revină asupra demisiei? Un os de ros pentru un bărbos!
- Celebrul (cândva!) restaurant Comanca din Olăneşti a ajuns astăzi o ruină şi are lacătul pe uşă de mai mulţi ani, prin „grija” infractorului penal Nicolae Minea. La fel ca motelul restaurant Capela din Râmnicu Vâlcea, acelaşi Minea este principalul vinovat de închiderea unui local aflat într-un cadru natural mirific. Acum, cele două locaţii se află într-un „haos juridic”, din care nu vor ieşi prea curând.
- În loc să aloce fonduri pentru infrastructura degradată din judeţul Vâlcea, Guvernul s-a „preocupat” să aprobe… stemele comunelor Goleşti, Mihăeşti şi Vaideeni.
- Miercuri, 30 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au efectuat 8 percheziţii, pentru probarea activităţii infracţionale a 7 persoane, 4 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani. Percheziţiile au loc în judeţele Vâlcea şi Gorj, la domiciliul persoanelor vizate, precum şi la sediile societăţilor administrate de acestea. Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate construcţii, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat. În fapt, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de produse de la 3 societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei.