|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

„Din moşi – strămoşi” -18-19 decembrie 

copy_of_afis_din_mosi_stramosi_2015

 

În zilele de 18 – 19 decembrie 2015, are loc ediţia a XXIII-a a Festivalului interjudeţean de colinde şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, Din moşi – strămoşi.

La acest eveniment vor participa grupuri de colindători din judeţele Argeş (Vlădeşti), Cluj (Cluj-Napoca), Mureş (Nadeş) şi Vâlcea (Băbeni, Bărbăteşti, Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Govora, Sălătrucel).

Vineri, 18 decembrie 2015, la Arhiepiscopia Râmnicului, în sala Iosif Episcopul a Centrului cultural Sfântul Ierarh Calinic de la ora 16:00, pâna la ora 16:30, va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane De Crăciun,  lucrate de copii, tinei şi autori consacraţi din Râmnicu Vâlcea, continuând apoi cu Concertul de colinde, Din moşi – strămoşi.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, în Parcul Mircea cel Bătrân, din Râmnicu Vâlcea, va avea loc un concet de colinde unde vor evolua ansamblurile din Festival.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea cu sprijinul Arhiepiscopiei Râmnicului şi al Primăriei Municipiului RâmnicuVâlcea.

Leave a Response