|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Metoda creşterii economice pentru companiile industriale 

Masini-unelte-pentru-metal-Surplex

 

 

S-ar putea crede că fuziunile şi achiziţiile în domeniul utilajelor şi echipamentelor necesare industriilor mari se regăsesc la costuri mari, bine meritate pentru astfel de investiţii. Totuşi, este cu adevărat surprinzător cum unele strategii de tipul L&A (licitaţii şi achiziţii) se pliază în lumea reală a afacerilor, a companiilor mici şi mari ce utilizează procesul de achiziţii pentru a-şi creşte nivelul şi a deveni recunoscute peste tot în lume.

Atingerea obiectivelor economice ale unei companii implică de multe ori şi o productivitate mare, element care este identificat prin achiziţii în echipamente, instalaţii, dar şi utilaje de mari şi mici dimensiuni necesare pentru producţie. Principiul de a opta pentru licitaţii şi achiziţii se reflectă mereu şi în raportul calitate-preţ, care reprezintă o sursă secundară de dezvoltare economică. Multe companii sau întreprinderi din domeniul agricol, forestier, industrial sau de prelucrare se pliază pe acest tip de achiziţii, favorizând cererea de piaţă pentru utilaje şi echipamente în regim second hand.

Surplex este unul dintre cei mai mari vânzători de echipamente industriale pentru producţia la scară largă a bunurilor, reuşind să mulţumească clienţii din întreaga Europă şi nu numai. Licitaţiile au loc prin intermediul portalului companiei şi prevăd licitaţii de utilaje (https://www.surplex.com/ro/a.html) în sloturi mari, utilaje pentru lemn, utilaje şi piese pentru prelucrarea metalelor şi o gamă vastă de piese şi accesorii, bazându-se mereu pe vinderea cât mai eficientă a echipamentelor. Toate informaţiile ce se doresc a fi transmise clienţilor şi cumpărătorilor se regăsesc pe site-ul celor de la Surplex, unde se oferă şi un serviciu de asistenţă pus la dispoziţie pentru orice detalii.

Achiziţii second hand în regim de licitaţie

În momentul achiziţiei utilajelor şi al echipamentelor, cei mai mulţi clienţi îşi doresc să fie informaţi despre utilajul achiziţionat, despre funcţiile şi calităţile acestuia, elemente care trebuie să fie însoţite de o garanţie. Pe de altă parte, este important ca documentaţia să conţină fotografii reale ale utilajului sau ale echipamentului în cauză, selecţie realizată pe platforma online a site-ului. Achiziţiile second-hand au sporit considerabil afacerile micilor antreprenori, care au investit cashflow-ul în dezvoltarea domeniului pe care activează, reuşind să fie mult mai rentabile, competitive şi de încredere în faţa clienţilor fideli.

Mediul online de achiziţie şi vânzare a echipamentelor second hand reflectă de multe ori modul în care se reduce concurenţa locală, ceea ce pune în calcul creşterile pentru astfel de echipamente şi utilaje tehnice, situaţie în care aceste echipamente furnizează o soluţie eficientă pentru a susţine o afacere profitabilă. Pe termen lung, investiţiile în utilaje şi mecanisme second hand sporesc sectorul economiilor de scară, pentru că aceste licitaţii şi achiziţii se bazează pe costurile companiei. Astfel, fiecare întreprindere beneficiază de un sistem actual eficient şi calitativ pentru a desfăşura activităţi de bază în domeniul prelucrării metalelor, a lemnului sau în activităţi conexe. Utilajele în regim second hand pun sub semnul întrebării şi reparaţiile sau costurile de întreţinere ulterioare, elemente care trebuie să fie puse la dispoziţia cumpărătorilor prin intermediul platformei online, lucru care ajută la evitarea în timp a eventualelor defecţiuni în funcţionarea utilajelor.

Agenţii economici apelează cu încredere la distribuitorii şi furnizorii de utilaje şi echipamente second hand pentru că reprezintă o strategie bine gândită, aceea de a găsi cele mai multe informaţii când se are în vedere investiţia într-un proces de industrializare. Cu toate acestea, fiecare ofertant are dreptul de a verifica cu atenţie produsele, de a transmite cele mai relevante informaţii şi de a evidenţia preţul real al utilajului. Experienţa practică susţinută de site-ul celor de la Surplex arată că mai multe produse comercializate ajung la antreprenorii care caută mereu noi strategii de dezvoltare, bazându-se pe nişa produselor second hand, afacere care este rentabilă în primii ani de dezvoltare a afacerii. De la un start up decisiv, la o dezvoltare liniară şi până la avântul afacerii, utilajele şi echipamentele second hand reprezintă un aspect important, reuşind să atingă cel puţin trei mari avantaje: producţie imediată, dezvoltare, reducerea costurilor cu alte produse de o calitate inferioară regăsite la un preţ mai mare.

Aşadar, companiile industriale îşi cunosc foarte bine stagiile de dezvoltare economică şi încearcă prin strategia de licitaţii şi achiziţii să îşi identifice nevoile, punându-şi în joc cunoştinţele industriale, cele de garantare a unui rezultat favorabil în viitor şi integrare pe piaţă, prin pregătirea corespunzătoare cu echipamente şi utilaje second hand.

Marian Dinu

Leave a Response