|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Primarul Constantin Banacu execută lucrări pe bandă rulantă la Bărbătești 

Banacu Barbatesti Tibi

 

Domnule primar, vă rugăm să ne faceți o sinteză a ceea ce ați realizat în acest mandat.

În acest an am reușit să termin centrul de informare turistică. Am renovat biblioteca pe proiect GAL, am reabilitat căminul cultural în Bodești. În același proiect am construit un teren  de sport sintetic în satul Bărbătești, am realizat trei parcuri în Bărbătești, Bodești și Negrulești. Am construit cu bani pentru calamități, în locul unei punți pietonale, un pod cu lățime de 1,5m pe care circulă mașini până la 3,5t. Tot pe acest proiect am construit o punte pietonală în satul Bârzești cu lățimea de 1,5 și deschiderea de 36m. Văzând cetățenii că am făcut aceste lucruri, și-au dorit la Bârzești la școală să contruim o punte pietonală.

Cu bani de la bugetul local am construit un pod cu lățime de 3m și pe care circulă mașini de până le 3,5t. Tot cu bani de la buget am construit o punte de 42m în satul Bărbătești și o punte pietonală de 1,5m lățime și 36m deschidere în satul Bărbătești în zona Mierlești.

Am avut un proiect de asfaltare a 2,955km de drum și care s-a finalizat în luna aprilie a acestui an. Anul acesta am înlocuit încă 6 km de țeavă de fier de la capul satului de la Bărbătești până la Bârzești, la proiectul de reabilitare alimentare cu apă, cu țevi noi de PVC. În acest proiect mai avem de înlocuit 3,2 km. Întreaga rețea are în jur de 56km. Ulițele le-am realizat cu bani de la bugetul local și numai cu utilajele și cu oamenii de la primărie. Nu a participat nici o firmă la aceste lucrări.

Am continuat lucrările la baza sportivă. La acest proiect nu am primit nici un leu de la buget deoarece lucrările au fost sistate pe o perioadă de doi ani de către Inspecția în Costrucții. Mai este de lucru la nocturnă și la încălzirea centrală.

Datorită faptului că în satul Bărbătești, undeva la Muzeul Satului avea loc Brâul de aur, construind acest parc pentru copii, am fost obligați să amenajăm pe Văile Otăsăului o scenă pentru a se ține acest festival.

Ne-am mai ocupat de diferite drumuri care duc către proprietățile cetățenilor, constând în balastare, am continuat drumuri către Bărbătești- Costești de 2,1 km, încă 2,4km de rigole și acum lucrăm la zidurile de sprijin. Ne dorim ca până la sfârșitul anului să terminăm și acest proiect.

Ce credeți că mai este de făcut pentru Bărbătești?

Am format un ADI din trei comune: Costești, Bărbătești și Pietrari pe Măsura 7-2. Este un proiect pentru care va primi fiecare câte un million de euro. Mai este de asfaltat un drum de 680m între Bărbătești și Pietrari. Când oamenii vor merge la târg nu vor mai fi obligați să meargă pe drumul național să-l mai aglomereze cu căruțe. Ei vor merge pe acest drum. Un alt drum de 1,5km care face legătura între satul Bârzești și comuna Stoenești urmează să fie asfaltat și încă 850m între Bărbătești și Costești. La vremea respectivă erau în domeniul public 2,1km.

În cadrul comunei mai avem vreo 4-5 ulițe mici care trebuie asfaltate. Astfel, la Bărbătești nu va mai rămâne nimic neasfaltat. Ne dorim, în raport cu sumele primite, să terminăm proiectul de alimentare cu apă, să aducem și stația de filtrare și stația clorinare modernă, cele existente sunt învechite. Un drum județean, de care mă plângeam eu tot timpul, cu ajutorul Consiliului Județean a fost asfaltat 1,4km, iar în primăvară, conform promisiunilor, să asfaltăm și diferența de 1,4km. Atunci putem spune că și DJ Bârzești-Bărbătești care face legătura și cu comuna Costești și Stoenești este în condiții bune.

Vă mulțumim foarte mult!

Material realizat de Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) și Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) în cadrul proiectului Primarii judeţului Vâlcea – 2016

Leave a Response