|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

Lui Buican i-au murit lăudătorii, se pupă singur în oglindă! 

buican

 

Luni, 1 februarie 2016, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare a Camerei Deputaţilor, s-a ales, conform Regulamentului, un nou Birou Permanent. După negocierile ce au avut loc între liderii de grup ai partidelor parlamentare şi în conformitate cu aritmetica parlamentară, Partidului Naţional Liberal i-au revenit patru locuri în acest for, unul de vicepreşedinte, unul de secretar şi două poziţii de chestor. La propunerea Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, deputatul vâlcean Cristian Buican a fost reales în funcţia de Secretar al Biroului Permanent.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, consideră că realegearea sa în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor reprezintă o recunoaştere a activităţii sale în această poziţie din conducerea Parlamentului şi un vot de încredere oferit de colegii deputaţi liberali. Parlamentarul vâlcean consideră că realegerea sa în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor este o onoare şi o mare responsabilitate şi le garantează vâlcenilor că va face tot ceea ce îi stă în putinţă să îi reprezinte cu cinste şi demnitate. Cristian Buican consideră că mandatul său şi al colegilor liberali din cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ar trebui să se axeze pe susţinerea proiectelor de sorginte liberală din Camera Deputaţilor în vederea îmbunătăţirii standardului de viaţă al cetăţenilor, prin adoptarea de legi obiective, simple şi clare.

În condiţiile în care în această sesiune parlamentară componenţa noului Birou Permanent al Camerei Deputaţilor este una bicoloră (conform aritmeticii parlamentare şi a negocierilor doar PSD, PNL şi Minorităţile având reprezentanţi în acest for), deputatul Cristian Buican este de părere că reprezentanţii PNL trebuie să fie mult mai critici şi mai vocali la eventualele derapaje pe care majoritatea parlamentară a PSD o poate produce, mai ales în ceea ce priveşte stabilitatea guvernamentală.

”Mă simt onorat de încrederea pe care colegii liberali mi-o acordă şi vă mărturisesc că realegerea mea în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor reprezintă o mare responsabilitate. În condiţiile în care putem spune că avem un Birou Permanent bicolor, doar cu PSD şi PNL, trebuie să fim mult mai atenţi şi să criticăm orice derapaj al majorităţii PSD din Camera Deputaţilor. Sunt convins că vor încerca să facă viaţă grea Guvernului, promovând legi populiste, mai ales acum că este an electoral. De la noi, de la Biroul Permanent trebuie să plece un semnal clar către toţi parlamentarii că avem responsabilitatea de a îmbunătăţi imaginea Parlamentului şi, în special, a Camerei Deputaţilor, deoarece se ştie că această instituţie are o imagine foarte proastă în rândul cetăţenilor, în totală contradicţie cu rolul acesteia în statul de drept”, a precizat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 

Leave a Response