|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Şocant! Câini otrăviţi pe bandă rulantă la Drăgăşani! 

caine-otravit-dragasani-800x445

Şocant! Câini otrăviţi pe bandă rulantă la Drăgăşani!

Miercuri seară, o tânără a găsit un câine mort fix în poarta Grădiniței cu program prelungit din orașul Drăgășani, județul Vâlcea. A chemat poliția însă agenții de poliție au refuzat inițial să cheme un criminalist la fața locului pentru cercetare judiciară așa cum se impune în caz că un animal este otrăvit cu substanțe toxice. O echipă operativă de la Judiciar a venit la fața locului doar după ce redactorul șef exclusivNEWS.ro a relatat cazul la IPJ Vâlcea, în toiul nopții, la ora 01,15.

La Drăgășani, câinii sunt otrăviți pe bandă rulantă iar șeful Poliției acuză presa că are tupeul să-l deranjeze la ora unu noaptea pentru a-i cere socoteală de ce nu trimite criminalist la fața locului.

Isabela Beldiman, o tânără din Drăgășani a găsit miercuri seară, în jurul orei 21,00, pe strada Profesor Nicoliță Sanda, la intrarea în curtea Grădiniței cu program prelungit Nr 1, un câine mort. Potrivit relatărilor tinerei, cadavrul câinelui era încă cald, semn că acesta murise de curând.

Înainte de a muri, câinele a vomat conținut stomacal de culoare rozalie, care conținea și bucăți de carne proaspătă, nedigerate, semn că moartea a fost violentă și rapidă. Lângă cadavrul câinelui au fost găsite trei bucăți de carne tocată care se pare că ar fi fost impregnate cu substanța toxică care a ucis câinele. După modul rapid de acțiune al otrăvii, la câteva minute de la ingerarea cărnii câinele a decedat, se pare că substanța toxică care ar fi fost pusă în carnea tocată ar fi furadan.

Otrava introdusă în bucăţi de cârnaţi şi în bucăți de carne tocată este împrăştiată în tot oraşul. Au murit foarte mulţi câini cu sau fără proprietar, moartea fiind una rapidă și extrem de violenţă.
Localnicii spun că aceste momeli cu otravă ar fi împrăștiate în oraș chiar de angajații primăriei, ca să scape astfel de maidanezi. Însă cei care distribuie carnea otrăvită pe domeniul public, nu se gândesc că și copii care se plimbă prin parc pot atinge și chiar ingera bucățile de carne otrăvite.

Poliția face anchetă de mântuială și trimite criminalist doar după intervenția mass media

Echipajul de poliție sosit la fața locului a comunicat tinerei că nu vor chema un criminalist pentru cercetări pe motiv că este plecat la un caz de ”spânzurare”.  După intervenția unui membru MDPA, informația a ajuns și la exclusivNEWS.ro. Redactorul șef a sunat la Dispeceratul Poliției Drăgășani unde a cerut lămuriri cu privire la faptul că de ce nu se trimite criminalist. I s-a comunicat că așa a decis comandatul, că nu e nevoie de criminalist în acest caz. Redactorul șef exclusivNEWS.ro l-a sunat imediat pe șeful Poliției Drăgășani pentru a-l ruga să confirme informația, cum că din dispoziția lui nu s-a trimis criminalist la locul câinelui otrăvit. Însă comandantul a fost extrem de deranjat de faptul că la ora 01,00 noaptea a fost sunat de redactorul șef exclusivNEWS.ro.

”Aveți mare tupeu să mă sunați la ora unu noaptea să mă deranjați ca să mă întrebați dacă am dispus sau nu să trimit criminalist. Nu am de ce să vă dau explicații….” i-a spus Şeful Poliţiei Municipiului Drăgăşani, Comisar de poliţie Cătălin-Marin COMĂNCEANU, la telefon, redactorului șef exclusivNEWS.ro, după care a închis brusc convorbirea telefonică.

După discuția cu Comisarul de la Drăgășani, redactorul șef exclusivNEWS.ro a sunat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Inspectorul de poliţie Alina Teodorescu a sunat la dispeceratul Inspectoratului, a cerut informații despre caz și i-a comunicat redactorului șef că va fi trimisă o echipă operativă la fața locului.

O jumătate de oră mai târziu, o echipă de la criminalistică a sosit la locul unde a fost găsit mort câinele. După fotografii, măsurători și proceduri la fața locului, cadavrul câinelui a fost ridicat de către poliție și dus la sediu, unde tânăra care a găsit câinele a fost nevoită să dea și declarații, numai că s-a luat curentul în sediul poliției din Drăgășani. După șase ore de stat în frig pentru ca polițiștii să-i facă treaba, tânăra va merge mâine dimineață la poliție pentru declarații.

Dacă se constată că acel câine fără stăpân a fost otrăvit cu furadan, substanţă interzisă în Uniunea Europeană, lucrurile sunt extrem de grave, întrucât momelile otrăvite sunt împrăștiate în tot orașul și chiar la doi pași de grădinița unde sunt educați copii din Drăgășani.

Șeful Poliției Drăgășani trebuie să dea explicații pentru atitudinea lui față de un reprezentant mass media și pentru faptul că a refuzat să trimită criminalist la fața locului.

Primăria Drăgășani trebuie să dea explicații de ce permite ca pe domeniul public permite distribuirea de momeli cu otravă pentru a scăpa de câinii maidanezi.

Sursa: www.exclusivnews.ro

One Response to Şocant! Câini otrăviţi pe bandă rulantă la Drăgăşani!

  1. Florin

    Si mie mi au otravit cainele acum 2 zile !!!lprimarul p s d bolsevic de la dragasani foloseste metode normal securisto comunisto bolsevice!!!asa sa ii dea dumnezeu la tot neamu lui!!!tot ce a facut pentru oameni si animale sa ii dea la neamu lui cel de sus!!

     

Leave a Response