Șpârle și șopârle, 29.02.2016
- În ultimele săptămâni, două evenimente majore au cutremurat imaginea PNL Vâlcea, însă conducerea bicefală a liberalilor „se face că plouă” şi nu ia nici o măsură drastică. Cele două situaţii se referă la plecarea din PNL a senatorului Dan Niţu şi urmărirea penală de către DNA a preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean, nea Gică Păsat. Într-o ţară civilizată, cele două evenimente ar fi generat automat demisii şi asumări politice, dar există o şansă la alegerile locale, atunci când electoratul vâlcean va trimite PNL-ul deputatului Buican… la lada de gunoi.
- Alianţa PSD-UNPR pariază pe un „cal mort” la alegerile pentru Primăria Călimăneşti: Ilie Amuzan, fostul primar din perioada 2004-2012. Omul se apropie vertiginos de vârsta de 70 ani şi nu este văzut bine de electoratul din Călimăneşti. Ilie Amuzan a avut 8 ani la dispoziţie, însă nu a demonstrat nimic în fruntea Primăriei, în comparaţie cu actualul primar, Florinel Constantinescu, care, în numai 4 ani, a schimbat radical în bine faţa oraşului. Dacă vroia să aibe şanse reale la câştigarea primăriei, cei de la PSD-UNPR ar fi mers pe mâna consilierului local Mircea Stănculescu, un om cu o activitate intensă în CL Călimăneşti şi cu o carieră politică promiţătoare în faţă.
- Revista de umor „Kamikaze” scrie extrem de bine despre conflictul de luna trecută dintre doctorii Ploscaru şi Bărbulescu: „Conflict violent între doi chirugi în Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea. În sala de operație. Cel mai vânjos a pus mâna pe bisturiu, argumentul suprem, și l-a înfipt colegului drept în gât. Destul de aproape de carotidă. De spitalul de urgență fiind vorba, rănitul a ajuns urgent la reanimare. Vânjosul a dat cu subsemnatul la poliție. Ei, acum înțelegeți de ce ne-au ocolit sirienii?”
- Anul trecut, primarul din comuna Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea, a semnat contractul „penal” nr. 5815/14 iulie 2015, cu firma patronului As Trans, Mihai Şoavă, contract vizând extinderea reţelei de apă şi canalizare în localitate. Valoarea contractului este de peste 1,26 milioane de euro, însă, se pare, că cei din comisia de licitaţie şi atribuire nu au respectat procedurile legale de achiziţie, deoarece firmele respinse (Cazicom, Electrovâlcea, Hidroconstrucţia şi Coniz Romarg) aveau oferte mai bune şi o dotare tehnică şi de personal superioară societăţii As Trans. Vom reveni cu detalii despre acest caz!