|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

PACT pentru o noua clasa politica în Valcea – Campania candidez.eu sprijina toti cetatenii 

alegeri-vot-votare
Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) anunţă lansarea unui proiect fără precedent în politica românească, care-şi propune să redefineasca relaţia dintre cetăţeni şi aleşi: campania candidez.eu. Prin acest demers, PACT are ca obiectiv implicarea cetăţenilor activi și integri în cursa electorală, singura soluție pentru schimbarea politicii românești: din politică pentru politicieni în politică pentru cetățeni.

Toți cei care se gândesc să se înscrie în cursa electorală ca independenți și se regăsesc în principiile promovate de PACT se pot înscrie accesând secţiunea candidează de pe portalul candidez.eu până pe data de 26 martie, ora 23:59. Totodată, utilizatorii portalului pot propune candidați pentru comunitățile lor.

Echipa PACT va selecta candidații pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate și a principiilor și valorilor PACT, iar în cursul zilei de 28 martie toţi cei înscrişi vor fi anunţaţi personal prin e-mail sau la telefon cu privire la selecția finală.
Candidații selectați vor fi invitați în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de training politic susținut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. Este vorba despre cel mai complet program de pregătire a candidaților, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc.

În plus, PACT va pune la dispoziție candidaților care vor fi selectați prin campania candidez.eu tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislație etc.).

În intervalul 4-26 aprilie, candidații independenți vor strânge, inclusiv cu sprijinul PACT, numărul necesar de semnături pentru candidatura oficială. Tot în această perioadă, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor candidaţilor în circumscripţiile respective.
PACT va susține activ candidații independenți selectați pe tot parcursul campaniei electorale și în ziua alegerilor. Ulterior, PACT va continua să coaguleze o comunitate de candidați implicați, competenți și integri în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie.

Leave a Response