|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Viceprimarul din Băile Govora, găsit în stare de incompatibilitate de ANI, dat pe mâna Procuraturii! 

Govora viceprimar Dumitrica

 

  • în plus, ANI a sesizat Parchetul în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către viceprimarul din Govora a infracțiunii de fals în declarații

 

Zilele trecute, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum şi indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foşti sau actuali aleși locali (9  primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali). Printre aceştia se numără Bogdan Dumitrică, viceprimar al orașului Băile Govora, județul Vâlcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deținea simultan funcția de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică, membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale „Dumitrică Bogdan”. Vicele din Govora s-a mai aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 23 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar şi administrator al SC Monela Stil SRL. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) şi d) din Legea nr. 161/2003 precum şi dispozițiile art. 91, alin. (3),  teza I din același act normativ. Bogdan Dumitrică nu a menționat deţinerea calităţii de membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale „Bogdan Dumitrică” în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar la datele de 12 iunie 2014 și 10 iunie 2015. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Bogdan Dumitrică a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

Bogdan Dumitrică a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Numai că vicele din Govora, Bogdan Dumitrică nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Mai spunem că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

(Petre Coman)

Leave a Response