|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Primarul Ion Lixandru a MODERNIZAT localitatea Lădești 

primar-ladesti

 

Domnule primar al localității Lădești, Ion Lixandru, vă rugăm să ne vorbiți despre proiectele realizate în mandatul 2012-2016 și să treceți în revistă și gândurile de viitor. Ce proiecte aveți de gând să derulați în mandatul următor?

În mandatul 2012-2016 am realizat mai multe investiții, printre care pot menționa două poduri de interes major în satul Găgeni și în satul Cermegești. Din cauza ploilor masive care au fost în anii precedenți podurile nu mai puteau fi practicate. Investițiile s-au derulat pe fonduri de la guvern, pe calamități, pe ISU. Au fost finalizate.

O altă investiție majoră a fost asfaltarea a aproape 4 km de drumuri comunale și sătești. Investiția este pe Ordonanța 28 și se derulează în continuare. Este vorba de 7 km de drumuri.

Un alt obiectiv este cel de la târgul săptămânal de la Lădești unde am  amenajat un sector de produse lactate pentru a se putea vinde în condiții optime.

Am demarat procedurile pentru studiul de fezabilitate, audit energetic, expertiza tehnică pentru căminul cultural în vederea reabilitării și modernizării acestuia, pe un program pe fonduri europene sau pe Compania Națională de investiții.

Școlile din localitate?

Am reabilitat în totalitate școala din satul Găgeni unde era și o secție de votare și era pur și simplu impracticabilă. Am modernizat-o și acum urmează să o dotăm cu mobilier. Avem proiectul făcut pentru terenul de sport care este lângă târgul comunal și sensul giratoriu. Am stagnat puțin deoarece urmează să primim un aviz de la București. Este un punct strategic acolo, de importanță majoră deoarece se produc foarte multe accidente, zonă fără vizibilitate.

Alimentarea cu apă și canalizarea?

De când sunt pe acest post la primărie am realizat investiții de 12km de apă. Am realizat partea cea mai grea. Pe toate drumurile sătești până la ultima casă. Finanțarea a fost pe ordonanța 28 și Bugetul Local. Problema apei este rezolvată. Mai avem ceva de lucru la canalizare. Mai sunt 7km de drumuri sătești de modernizat.

Acestea sunt principalele obiective pentru mandatul următor?

Absolut. Printre altele, desigur. Îmi doresc să mai fac un teren de sport cu gazon sintetic în incinta Liceulul Teoretic Lădești, o sală de festivități. Sper să găsim și locația și să finalizăm căminul cultural. Bineînțeles că nu voi neglija drumurile, canalizarea care a mai rămas de realizat. Și pe viitor poate imi mai vin și alte idei.

Vă mulțumim și vă dorim succes în realizarea obiectivelor!

Material realizat de Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) și Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale)  în cadrul proiectului Primarii județului Vâlcea, 2016

 

Leave a Response