|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Cateheze în Eparhia Râmnicului, în a treia săptămâna a Postului Mare 

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, au fost susţinute cateheze în Eparhia Râmnicului în a treia Săptămână a Postului Mare.

La iniţiativa preotului paroh Diaconu Constantin, în duminica a treia a Postului Mare, laParohia Ioneşti II, după terminarea Sfintei Liturghii s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu de către preoţii slujitori la bisericile din comunele Ioneşti, Scundu, Prundeni şi Orleşti. După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu a fost sustinută cateheza Despre pocăinţă şi boală de către părintele Georgian Saia de la Parohia Valea Bisericii. Ca în fiecare an, preoţii au mers împreună cu părintele paroh în vizită la tânărul Andrei Ciprian Drăguţ, în vârsta de 29 ani, imobilizat la pat de 7 ani în urma unui accident de circulaţie. Aici preoţii au uns cu untdelemn sfinţit trupul tânărului Andrei, s-au rugat pentru dânsul şi au discutat cu familia.

La Parohia Colonie Nuci a avut loc o întâlnire duhovnicească în cadrul căreia preotul paroh Dragomir Gabriel a susţinut credincioşilor prezenţi cateheza Despre post şi importanţa lui în viaţa creştinului.

Vineri, 1 aprilie 2016, la Parohia Boişoara aflată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Boişoara, preotul paroh Mihai Cristian Mitu a susţinut o cateheză elevilor claselor a II-a şi a III-a, cu tema Importanţa Sfintei Liturghii. Elevii însoţiţi de doamna învăţătoare Bogoi Elena Cristiana au participat mai întâi la Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, apoi la Taina Sfântului Maslu săvârşită de preotul paroh împreună cu părintele Iulian Mihai Bărbuşi de la Parohia Câineni I.

Duminică, 3 aprilie 2016, la Parohia Vasilați II din oraşul Bălceşti, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, a fost susţinută cateheza Importanța Sfintei Liturghii de către preotul paroh Ciortescu Victor.

Credincioșii din Parohia Bârseşti au participat în săptămâna a treia a Postului Mare la o întâlnire duhovnicească, în cadrul căreia preotul paroh Gherghinoiu Alin Nicolae a susţinut cateheza cu tema Despre mântuire.

Diac. Efrem Ovidiu Stanciu

Leave a Response