|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Adrian Busu: ALDE sustine CULTURA valceana! 

ALDE-Busu-Lovin-Grigorescu-Nitulescu-1024x554

„Cultura merită riscuri, riscuri enorme. Fără cultură suntem cu toţii doar bestii totalitariste.”(Norman Mailer -unul dintre marii scriitori evrei americani contemporani).
Plecand de la acest citat, doresc sa va prezint ideile echipei de candidati la Consiliul Judetean Valcea ai ALDE pentru domeniul culturii.
Am plecat de la premiza ca Valcea este un teritoriu cu o emulatie culturala foarte puternica. Sprijinul dat de autoritatile judetene in ultimii 26 de ani a fost sporadic si el doar a mentinut activitatea culturala pe o linie de plutire, fara sa-i confere o dezvoltare durabila. De aceea, ne propunem alocari bugetare mai mari pentru institutiile de cultura aflate in subordinea Consiliului Judetean Valcea, incepand cu Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul”, continuand cu Teatrul Judetean „Anton Pann” si neuitand, cum se putea altfel Muzeul Judetean si Memorialul „Nicolae Balcescu”.
imi doresc o relatie extrem de apropiata cu managerii acestor institutii de cultura, veritabili ambasadori ai plaiurilor valcene, carora le voi sprijinii proiectele, in special cele care vizeaza autorii valceni sau punerea in evidenta a realitatilor culturale valcene.
In organigrama Bibliotecii Judetene „Antim Ivireanul” se vor regasi si cei 81 de bibliotecari, care in prezent sunt angajatii UAT-urilor din teritoriu, iar in momentul in care acest lucru va deveni efectiv, Consiliul Judetean Valcea va incheia parteneriate cu toate localitatile din judet, unde activeaza acesti minunati oameni dedicati trup si suflet cartii, pentru realizarea achizitiei de carte. Vom veni astfel si in sprijinul editurilor romanesti, care in prezent se vad confruntate cu imposibilitatea desfacerii propriei productii.
De la prima atestare documentara a judetului Valcea din 1392 (primul judet atestat de pe teritoriul actual al Romaniei) si pana in prezent teritoriul Valcii a cunoscut si a trait multe evenimente istorice. Muzeul Judetean Valcea trebuie sa fie pastratorul acestor evenimente si totodata institutia care sa le prezinte.
Toate aceste proiecte vor fi puse in miscare, daca valcenii vor acorda votul lor ECHIPEI ALDE pentru Consiliul Judetean Valcea, o echipa care-si propune sa sprijine cultura judeteana si sa o faca cunoscuta pretutindeni.Va asteptam la vot si ne dorim ca locul UNU pe care-l ocupam pe bulteinul de vot sa se conserve si dupa 5 iunie.

Leave a Response