|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Momente de sărbătoare pentru absolvenții râmniceni 

absolventi Arhiepiscopie

 

Momentul finalizării studiilor liceale a însemnat pentru absolvenții Colegiului Național Matei Basarab din Râmnicu-Vâlcea și ai Seminarului Teologic Sfântul Nicolae un prilej de promovare, în mijlocul comunității în care au crescut și s-au format, a valorilor spirituale, culturale și sociale pe care le pun în lumină în activitățile curente și în proiectele de voluntariat în care sunt implicați.

Reluând o tradiție din perioadă interbelică, în cadrul căreia absolvenții studiilor liceale transformau cursurile festive în adevărate sărbători ale comunității, absolvenții Colegiului Național Matei Basarab, însoțiți de doamna director prof. drd. Claudia Bîrzan, de doamnele și domnii profesori, au împărtășit momentele de bucurie împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie care le-a binecuvântat eforturile depuse în anii de școală în formarea lor spirituală și intelectuală. Cuvântul adresat tinerilor de Înaltpreasfinția Sa a pus în lumină jertfelnicia și dragostea părinților  care i-au născut și crescut, lucrarea Bisericii de așezare a valorilor spirituale la temelia formării personalității lor și, nu în ultimul rând, eforturile dascălilor care rămân modele în viețile tuturor elevilor.

Manifestările au fost înfrumusețate de corala mixtă nou înființată a Seminarului Teologic din Râmnicu-Vâlcea dirijată de Arhid. Codruț Dumitru Scurtu care desfășoară o serie de proiecte educaționale și culturale cu elevii Colegiului Național Matei Basarab din Râmnicu-Vâlcea.

 

 

Leave a Response