Profesoraşul Teodor Cumpănăşoiu va fi numit ABUZIV în fruntea Grupului Școlar „Preda Buzescu” Berbești
- Cu spirjinul lui Milorad Cumpănăşoiu şi al primarului Vintilă Chelcea,
Profesoraşul Teodor Cumpănăşoiu va fi numit ABUZIV în fruntea Grupului Școlar „Preda Buzescu” Berbești
Revenim cu noi dezvăluiri din oraşul minier Berbeşti, condus cu mână forte de „famigliile” Cumpănăşoiu-Vintilă Chelcea, după ce am auzit că Teodor Cumpănăşoiu a fost „exilat” recent din funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Vâlcea, pentru a lăsa locul profesionistei Gabriela Ene. De altfel, ziarul nostru a consemnat că ISJ Vâlcea nu are nevoie de inspectori generali adjuncți improvizați, impuși în baza unor interese de afaceri, așa cum era cazul lui Teodor Cumpănăşoiu, un obscur profesoraș de la un liceu din Berbești. Însă, nu aceasta ar fi marea problemă a zonei respective, ci faptul că se pregăteşte un mare abuz şi o ilegalitate fără margini la conducerea Grupului Școlar „Preda Buzescu” Berbești, prin faptul că se doreşte aducerea anonimului Teodor Cumpănăşoiu în funcţia… de director general al instituţiei de învăţământ. Mutarea va fi făcută chiar în acestă săptămână şi îi va avea ca autori pe fratele lui Teodor, „binecunoscutul” Milorad Cumpănăşoiu (cel care trage sforile) şi pe noul-vechi primar Vintilă Chelcea, pe post de executant, având în vedere că Grupul Școlar „Preda Buzescu” se află în subordinea Primăriei Berbeşti.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Teodor Cumpănăşoiu spune că… nu deţine terenuri, dar are doar o căsuţă în Berbeşti de doar 29 mp (!!!) în satul Dealu Aluniş, două maşini, un tractor U650, datorii la două bănci în sumă de circa 100.000 lei. Am aflat pe surse că de fapt Teodor Cumpănăşoiu deţine indirect mai multe proprietăţi imobiliare în zona Berbeşti. Teodor Cumpănăşoiu a câştigat anul trecut o „căruţă de bani”: 327 milioane lei vechi de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea, 222 milioane de lei vechi de la CJRAE Vâlcea, 223 milioane de lei vechi de la Ministerul Educaţiei (pentru un proiect POSDRU), 282 milioane de lei vechi de la Asociaţia Socio Culturală „Sfântul Ioan Botezătorul” din Berbeşti.
Este şi mai strigător la cer atunci când afli că cel care va fi înlocuit la conducerea Grupului Școlar „Preda Buzescu” Berbești este profesorul doctor în teologie Claudiu Georgescu, un director cu peste 22 ani de experienţă în activitatea didactică şi mulţi ani în activitatea de conducere a unităţii de învăţământ din oraş. Liceul Berbeşti a funcţionat până la 1 septembrie 1999 cu denumirea de Grupul Şcolar Minier Berbeşti, dată de la care funcţionează sub numele de Grupul Şcolar „Preda Buzescu”, denumire adoptată în memoria marelui postelnic care, luptând în armata lui Mihai Viteazu pentru înfăptuirea idealului naţional (prima unire a celor trei state româneşti), a fost răsplătit cu pământurile din localitatea Berbeşti şi localităţile vecine. Unitatea şcolară a pregătit forţă de muncă pentru Exploatarea Minieră Berbeşti între anii 1985 – 1997. Începând cu anul 1997, unitatea a intrat într-un proces de restructurare, diversificând profilurile în care se pot pregăti elevii din comuna Berbeşti şi comunele învecinate.
(Nicu Trandafir)