|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

În seara aceasta l-am întâlnit pe Garcea de la Vâlcea! 

garcea_61496500

Nu am avut niciodată păreri preconcepute în legătură cu polițiștii de la Rutieră. Chiar am considerat bancurile cu Garcea deplasate și răutăcioase. Adevărul este că în anii de când sunt șofer, cu o singură excepție (celebra Bety!), am întâlnit polițiști OK, cu limbaj civilizat, cu ținută decentă, politicoși. Dar cum orice pădure are propriile uscături, în seara aceasta am întâlnit un individ, care se vrea a fi polițist, care m-a făcut să-mi cam schimb părerea și să cred că bancurile cu Garcea au și ele partea lor de adevăr.

În fine, să trec direct la subiect: în seara aceasta, în jurul orei 20.00, am avut nenorocul să trec pe lângă sediul Poliției Rutiere de la Vamă, când îmi sare în fața mașinii un polițist, mai bronzat așa, dar nu e problemă – că nu sunt rasist, probabil că a stat ascuns, m-am speriat teribil când l-am văzut cum se aruncă în fața autoturismului. Noroc că am frânele bune! Oricum circulam regulamentar, nu aveam nici o emoție, doar că mă grăbeam.

Se prezintă: Inspector Căpșună (din păcate nu i-am reținut numele) – vă rog să prezentați actele! Ați parcat cam în stradă…  Păi dacă nu ați fi sărit în fața mașinii, aș fi parcat mai bine – zic… Ai un frate la Brâul Rosu? … Nu – îi răspund, habar n-am despre ce vorbește… Hmm, ce mașină e asta?! – mă întreabă după ce studiază 2, 3 minute certificatul mașinii… Mașină de firmă, cumpărată în leasing – îi spun…. Mda – zice… Nu aveți capace?… Nu am, mi-au fost furate….  Nasol că nu m-am întâlnit cu hoții, că aveam și eu nevoie de capace identice – spune Garcea de Vâlcea (că de-acum pot să-i spun așa!), rânjind de parcă ar fi spus cea mai bună glumă. Una peste alta, Garcea ăsta se gândește că este și vreun Macho Man…

La final mi-a înapoiat actele și s-a retras din nou, la pândă, în ascunzătoare, să mai zică glume răsuflate altui șofer….

Tiberiu Pîrnău

Leave a Response