|miercuri, mai 18, 2022
  • Follow Us!

Constantin Aleca, primarul PNL din Bălceşti, condamnă la desfiinţare Căminul de Bătrâni 

camin-batrani-715x400

De luni bune se vorbeşte despre problemele de la Căminul de Bătrâni din Bălceşti. Lipsa finanţării face ca bătrânii internaţi acolo să fie în pericol de evacuare, iar angajaţii să-şi piardă locurile de muncă. Consiliul Judeţean Vâlcea, la ultima şedinţă, a alocat banii necesari pentru ca această instituţie să mai supravieţuiască o lună. Dar nu este suficient! Trebuie luată o măsură urgentă, altfel totul se duce de râpă! – scrie gazetavalceana.ro

Numai că între timp a intervenit politica, iar soarta oamenilor pare pecetluită în acest moment. Asta pentru că primarul liberal din Bălceşti, Constantin Aleca, are o sarcină de partid pe care trebuie să o ducă la îndeplinire, iar această sarcină este de a-i pune beţe-n roate noii conduceri a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Şi acum să explicăm situaţia de fapt! Conducerea CJ Vâlcea a propus, printr-o adresă transmisă Primăriei Bălceşti, să preia clădirea şi patrimoniul Căminului de Bătrâni Bălceşti şi să-l transforme în Centru de Îngrijire şi Asistenţă (transformându-l având avantajul ca 90% din cheltuieli să fie suportate de stat, iar bătrânii ar avea în continuare parte de îngrijiri medicale). Numai că, această propunere, a fost respinsă fără drept de apel. Joi, 25 august 2016, primarul PNL din Bălceşti, Constantin Aleca, a convocat ad-hoc o şedinţă a Consiliului Local, punând în discuţie soluţia adusă de conducerea CJ Vâlcea. Consilierii liberali şi primarul Aleca au votat împotriva cedării patrimoniului şi clădirii către CJ şi astfel au condamnat „la moarte” Căminul de Bătrâni.

De altfel, ca să fie pe înţelesul tuturor ce anume ţinteşte edilul din Bălceşti, trebuie să spunem că el a transmis către CJ Vâlcea a adresă, semnată şi parafată de el, prin care susţine că cetăţenii i-au cerut desfiinţarea căminului de bătrâni. Nu este vorba de o petiţie a oamenilor, cu semnăturile cetăţenilor, ci doar de o adresă a primarului, care îşi exprimă propriul plan. Vom cere conducerii CJ Vâlcea, printr-o cerere pe Legea 544/2001, să facă publică această adresă a primarului, care atestă că, de fapt, Constantin Aleca nu are în plan salvarea bătrânilor internaţi acolo, ci vrea să scape de ei.

Ba mai mult, primarul din Bălceşti poate pierde o oportunitate rară. În cazul în care CJ Vâlcea ar înfiinţa Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Medicală, atunci ar fi şanse foarte mari ca să se obţină finanţarea şi pentru un Punct de Primiri Urgenţe, atât de necesar în sudul judeţului. Dar Constantin Aleca nici nu a preluat bine mandatul şi pare că vrea să distrugă tot! Pentru el sarcinile de partid sunt mai importante… Iată pe cine aţi votat!

sursa foto camin de batrani: adevarul.ro

sursa foto primar: ramnicuvalceaweek.ro

2 Responses to Constantin Aleca, primarul PNL din Bălceşti, condamnă la desfiinţare Căminul de Bătrâni

  1. Pingback: Constantin Aleca, primarul PNL din Bălceşti, condamnă la desfiinţare Căminul de Bătrâni – Presa Online 24

  2. Popescu Gabriel Mihai

    Au votat pentru respingerea acordului de transferare a Caminului din subordinea consiliului local in subordinea consiliului judetean, un numar de 6 consilieri liberali, 2 consilieri de la PER, 1 consilier UNPR si un consilier PSD, in total 10 consilieri.

     

Leave a Response