|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 03.10.2016 

soparla-cu-volanas
  • După celebra emisiune de la un post local TV, relaţiile dintre „dictatorul” Cristian Buican şi consilierul judeţean liberal Ştefan Prală s-au răcit considerabil, însă vineri, la şedinţa Consiliului Judeţean, s-a văzut cel mai bine că Prală îşi „netezeşte” plecarea spre PER. Parcă pentru a ieşi în evidenţă, Ştefan Prală a votat pe dos faţă de ceilalţi consilieri judeţeni PNL şi a rămas la şedinţă atunci când grupul liberal a părăsit sala la votarea unor proiecte de hotărâri. Urmează cel mai probabil excluderea lui Prală din PNL şi din Consiliul Judeţean, însă acesta are terenul pregătit de bunul său prieten – primarul Mircia Gutău – care îl va numi director la societatea ETA, în locul bătrânului pensionar Nicolae Şovar. De altfel, la festivităţile de „Ziua Recoltei”, Ştefan Prală a fost văzut mergând numai alături de edilul-şef al Râmnicului.

 

  • Baronul de Berbeşti, Vintilă Chelcea, parcă vrea să demonstreze că este mai presus de lege şi de instanţele de judecată. Omul umblă în buzunare cu hotărârea judecătorească definitivă de plată a sumei de 800 milioane de lei vechi (stabilită de Curtea de Conturi ca prejudiciu în bugetul Primăriei Berbeşti), dar, nici până astăzi, Chelcea nu a plătit vreun leu. La toate acestea mai adăugăm faptul că primarul Chelcea are un „înger ocrotitor” la Parchetul Vâlcea, care, de peste 8 luni tergiversează trimiterea celor 4 dosare penale în instanţă. Ce părere au CSM şi Inspecţia Judiciară despre acest fapt?

 

  • Dacă tăcea, Ionuţ Nuică filozof rămânea. La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, consilierul ALDE Ionuţ Nuică a avut prima sa intervenţie publică… după cinci ani de mandate din partea UNPR, PSD şi acum ALDE. Ionuţ Nuică este fiul celebrului cârciumar Ion Nuică, cel mai cunoscut „cârnăţar” şi fabricant de mici. La şedinţa cu pricina, Ionuţ Nuică a cerut mărirea zonei în care îşi pot desfăşura activitatea comercianţii la Zilele Recoltei din centrul Râmnicului, pentru a face loc firmei Noil (deţinută de familia Nuică) să vândă mai mulţi mici.

 

  • La Tribunalului Vâlcea, magistrații au decis săptămâna trecută ca firma Euro Insol să nu mai dețină calitatea de administrator judiciar pentru CET Govora. Decizia magistraților vine ca urmare a unui apel inițiat de către una dintre părțile creditoare, SC BICA SRL. Magistrații vâlceni ar fi luat această decizie deoarece la Adunare Generală a Creditorilor, în data de 28 iulie 2016, nu ar fi fost fost îndeplinite toate procedurile legale, respectiv publicarea anunțului în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Hotărârea poate fi atacata cu apel în termen de 7 zile. Remus Borza, aflat într-o delegație în SUA, ne-a declarat că aceasta este o reacție a Mafiei de la Vâlcea și că Euro Insol este în continuare administrator judiciar la CET Govora.

Leave a Response