|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 06.10.2016 

soparla-cu-volanas
  • În urma criticilor venite din partea presei şi a primarului Mircia Gutău, directorul general al societăţii ETA, Nicolae Şovar, a făcut un pas înapoi şi a părăsit postul respectiv. Nu, nu vă gândiţi că Şovar a demisionat de tot, ci doar o coborât o „treaptă”, numindu-se inginer şef la ETA, de unde se poate pensiona liniştit cu o pensie babană.

 

  • Continuă războiul la distanţă dintre fostul primar „galben” al comunei Alunu, Vasile Boeangiu, şi actualul edil şef Cristi Birăruţi. Într-o postare pe Facebook, se poate remarca invidia „veterinarului” Boeangiu faţă de primarul Birăruţi: „Îți dau un sfat: învață să scrii corect gramatical, sau, dacă nu poți, roagă pe cineva să-ți corecteze textul și apoi să-l postezi. Nu de alta, dar când erai simplu vânzător de tărâțe, nu-ți citea prea multă lume postările, dar acum ești primar, primarul unei comune cu mulți oameni deștepți, iar acești oameni au pretenții de la tine. Ți-o spun doar pentru binele tău și imaginea comunei Alunu. Gramatica limbii române se învață din clasele primare, ori tu, spui că ești și absolvent al Facultății de Drept, dacă nu cumva ne-ai păcălit, fiindcă ne-ai mai păcălit și alte dăți”. Mai bine certat cu gramatica decât hoț!

 

  • Absolut penibil scorul pe care l-a luat nea Gică Păsat la sondajul de opinie realizat la comanda PNL. La capitolul notorietate, aproape trei sferturi din vâlceni au spus că nu-l cunosc sau nu au auzit de Gheorghe Păsat. Pentru vâlcenii care l-au „uitat” pe Gică Păsat, le spunem că acesta a fost semi-preşedinte al Consiliului Judeţean peste 19 luni, a fost consilier judeţen şi local, plus o funcţie de preşedinte al fostului Fond al Proprietăţii de Stat Vâlcea între 1996 şi 1999 (cu privatizarea dubioasă şi penală a SC Călimăneşti Căciulata SA), însă pentru cei chestionaţi în sondaj s-a văzut că notorietatea nu se împacă cu renumele. Conform DEX, cuvântul „Păsat” apare astfel: s. n. 1. Semințe de mei (decorticate și adesea pisate); p. ext. boabe de porumb sau, rar, de alte cereale, pisate sau măcinate mare 3. Mâncare preparată din păsat (1) fiert, care se mănâncă cu lapte, cu unt și brânză etc.; terci.

Leave a Response