Șpârle și șopârle, 10.10.2016
- Anunţul deputatului Romeo Rădulescu, cum că va pleca din PSD pentru a candida independent, este de fapt un joc la cacealma bine gândit. După ce a primit în „şut în fund” de la Comitetul Judeţean Executiv al PSD Vâlcea, deputatul Rădulescu se va duce la Parlament şi va plânge pe umărul preşedintelui Liviu Dragnea pentru a fi pus pe un loc eligibil pe listele PSD de la alegerile parlamentare. Declaraţia cu sintagma „candidatură independentă” este de fapt praf aruncat de traseistul Rădulescu în ochii conducerii PSD central, cu scopul de a smulge cât mai multe… lacrimi de la Liviu Dragnea. Să ne amintim că, la alegerile locale, Romeo Rădulescu a ajuns candidat la Primăria Râmnicului tot cu ajutorul „pilelor” de la Bucureşti.
- Zilele trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele privind eliberarea din funcţiile de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnelor Eladiea Antonie şi Carmen Elena Dinu (pensionare, la data de 1 noiembrie 2016).
- „Temutul” consilier local PNL din Berbeşti şi director al Direcţiei Minerit din cadrul CET Govora, Milorad Cumpănăşoiu, se zgârceşte… la 28 lei pe lună, atât cât reprezintă consumul casnic personal de apă din reţeaua publică a oraşului. Nababul Cumpănăşoiu este mai şmecher decât ceilalţi locuitori din Berbeşti, unii cu venituri modeste, care îşi plătesc cu mare greutate facturile la apa potabilă. Profitând de o decizie controversată a prietenului său, primarul din Berbeşti, Milorad beneficiază de gratuitate veşnică la livrarea de apă potabilă. Potrivit declaraţiei de avere, Milorad Cumpănăşoiu are trei terenuri în Berbeşti, în suprafaţă totală de circa 6 hectare pe care spune că le-a primit „moştenire”. Tot Cumpănăşoiu mai are în proprietate o vilă de lux şi un apartament în Berbeşti, un apartament în Bucureşti, o maşină Volskwagen, bani în conturi bancare în sumă de 1,5 miliarde lei vechi, iar anul trecut a încasat peste 1 miliard de lei vechi de la CET Govora şi din funcţia de „formator” la muribunda Universitate Spiru Haret.
- După precizările binevenite din partea firmei de construcţii Mitliv, râmnicenii şi primarul Mircia Gutău au aflat că firma de arhitectură din Bucureşti se face vinovată de întârzierile la lucrarea de modernizare a centrului municipiului. Iată că cei doi „arhitecţi” diletanţi, după ce, în 2013, s-au văzut cu cei 200.000 euro în buzunare, nu-i mai interesează cum merg treburile la proiectul din centrul Râmnicului. Lucrările avansează în ritm de melc, primăria face presiuni, arhitecţii se delectează prin insule exotice sau fac politică, iar cel mai mult au de suferit locuitorii oraşului, care se „mândresc” de doi ani cu o groapă uriaşă în plin centrul urbei.