|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Remus Borza, întrebat dacă se vede ministru al Energiei: Da, de ce nu? Nu sunt ipocrit 

remus_borza_37937700_60820000

Avocatul Remus Borza, specializat în administrarea judiciară a companiilor în insolvenţă şi care s-a înscris în septembrie în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că a acumulat ”o relevantă şi bogată” experienţă în sectorul energetic în ultimii patru ani, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica. Întrebat dacă se vede următorul ministru al Energiei, acesta a răspuns: ”Da, nu sunt un ipocrit”.

„Niciodată să nu spui niciodată, dar mai e mult până departe. În raniţa fiecărui soldat e şi bastonul de mareşal”, a spus Borza, pentru News.ro, după conferinţă.

Întrebat dacă se vede ministru al Energiei, el a răspuns: „Da, de ce nu? Nu sunt un ipocrit. Am acumulat o relevantă şi bogată experienţă în zona asta energetică în ultimii patru ani de zile. Probabil aş reuşi să generez performanţă şi plus valoare într-un domeniu vital pentru economia românească şi pentru România însăşi”.

Remus Borza, candidat la Camera Deputaţilor din partea ALDE, a fost numit recent coordonator al filialei din judeţul Braşov al acestui partid de către Comisia de fuziune a ALDE.

Avocatul a administrat judiciar şi Hidroelectrica, care s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară.

Pe perioada insolvenţei, Remus Borza a eliminat contractele păguboase cu „băieţii deştepti” din energie şi a redus personalul companiei.

Sursa: economica.net

One Response to Remus Borza, întrebat dacă se vede ministru al Energiei: Da, de ce nu? Nu sunt ipocrit

  1. Penalu nu poate fi ministru

    Articolul (2) din legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, in vigoare si astazi, are urmatoarea forma actualizata:
    “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.”

     

Leave a Response