|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

CONSULTAȚII GRATUITE! Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală” vine la Vâlcea 

medici-1

 

Femeile din mediul rural beneficiază de examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân, în perioada 26-27 noiembrie, în judeţul Vâlcea, localităţile Băile Govora, Ocnele Mari, Orleşti şi Stoileşti.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală” în judeţul Vâlcea, localităţile Băile Govora, Ocnele Mari, Orleşti, Stoileşti, în perioada 26-27 noiembrie 2016. Scopul primordial al acestei ediţii a proiectului este efectuarea unor analize şi examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân.

Proiectul face parte din campania “Nu am făcut destul” şi este desfăşurat cu sprijinul Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România. Obiectivul principal al proiectului este consultul a 1000 de femei până în luna decembrie şi întocmirea unui raport ce va fi ulterior prezentat Ministerului Sănătăţii, toate acestea pentru a obţine în final aprobarea screeningului gratuit pentru cancerul de sân.

Proiectul reuneşte studenţi la medicină, medici rezidenţi şi medici specialişti, ce contribuie la efortul de a depista bolile cronice şi de a convinge persoanele din mediul rural să meargă la medic constant. Echipele de voluntari vor efectua gratuit consultaţii la sân pentru femei, precum si măsurători de glicemie, colesterol, trigliceride, tensiune arteriala, electrocardiograme, examene ecografice, consultaţii oftalmologice şi pulsoximetrie, pe care le pot face şi bărbaţii.

Fiecare echipă va fi alcătuită din 12 voluntari, studenţi la medicină, un medic rezident sau specialist şi un optometrist. Cu sprijinul acestora, ne propunem, ca si prin intermediul acestei ediţii, să avem un impact pozitiv asupra comunităţii, prin consultul a cel puţin 100 de femei în fiecare dintre cele patru localităţi.

 

 

 

 

 

 

Leave a Response