Șpârle și șopârle, 23.01.2017
- Chiar dacă au fost puţine persoane, şi în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea au avut loc proteste organizate împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă ale Guvernului privind graţierea şi amnistia. În ciuda frigului de afară, seară de seară, de la ora 18, cei câţiva vâlceni se strâng în scuarul Revoluţiei pentru a-şi exprima nemulţumirile, iar acest tip de proteste vor continua şi zilele următoare.
- Ideea primarului Mircia Gutău şi a conducerii de Consiliului Judeţean, de unificare a teatrelor „Anton Pann” şi „Ariel”, este una EXCELENTĂ. Specialiştii în domeniu au spus de multe ori, cu precădere în cazul Teatrului „Anton Pann”, că este o risipă inutilă de bani în comparaţie cu actul de cultură aproape invizibil care este produs aici. Sunt puţine oraşe în ţară care îşi permit să aibă două teatre şi, de aceea, se impune urgent unificarea celor două teatre, cu efect direct în reducerea „scurgerilor” de milioane de euro anual din bugetele primăriei şi CJ Vâlcea. Vom reveni asupra subiectului cu părerile unor oameni avizaţi în fenomenul teatrului!
- Firma Cuore Nero SRL, care a luat amenda de la Primăria Râmnicului de 800 miloane de lei vechi pentru că nu avea autorizaţie de construire pentru un bloc de locuinţe de pe bulevardul Dem Rădulescu, a mai construit alte imobile de acest tip cu toate avizele în regulă şi tot pe acelaşi bulevard. Deci, nu se poate spune că firma în cauză nu ştia de procedura legală de obţinere a autorizaţiilor de construire şi a avizelor de mediu. SC Cuore Nero SRL este deţinută de o anume Mihaela Gabriela Paraschiv şi are sediul social… într-un apartament din Ostroveni, pe strada Nicolae Iorga nr. 6.
- Procuroarea Claudia Roşu, una dintre uneltele „Binomului”, care a nenorocit zeci de oameni fabricându-le dosare sfârşite în instanţă cu achitări, s-a cerut afară din DNA, dar CSM i-a aprobat să plece la Parchetul Bucureşti. „Palmaresul” Claudiei Roşu îl cuprinde şi pe primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pe care l-a săltat în 2006, dar care a fost achitat în două instanţe, iar apoi condamnat la ICCJ de Livia Stanciu cu încălcarea dreptului la un proces echitabil, după cum CEDO a stabilit de curând.