|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Desemnarea premianților Concursului Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii” în Protopopiatul Horezu 

img_20170329_180600

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, joi, 30 martie 2017, s-a desfășurat evaluarea și premierea portofoliilor copiilor participanți la Concursul Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii”, din parohiile Protopopiatului Horezu.

În cadrul concursului, copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au participat cu eseuri, poezii și cu icoane pictate sau desenate. Fiecare copil a alcătuit un portofoliu de lucrări, care a cuprins o lucrare teoretică, din secţiunea literară, și o lucrare cu caracter practic, din secțiunea artistică.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din Părintele Vasile-Emanoil Găman responsabil cu cateheza în Protopopiatul Horezu, Părintele Ion Marin, Părintele Ion Șolea-Mateescu, doamna profesoară de limba română Alina Tomescu, doamna profesoară de religie Alina-Elena Bondoc, doamna profesoară de religie Sica-Floriana Șerban.

În urma evaluării portofoliilor, au fost desemnați premianții la nivelul Protoieriei Horezu:
Locul I – Parohia Popești, comuna Popești – punctaj final: 9,86;
Locul II – Parohia Urși, comuna Popești  – punctaj final: 9,79;
Locul III – Parohia Cârstănești, comuna Oteșani, – punctaj final: 9,26.

Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii este organizat cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Leave a Response