|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Primar reținut pentru abuz în serviciu și delapidare 

Catuse
Primar reținut pentru abuz în serviciu și delapidare 16

Edilul a fost adus la audieri joi dimineaţa, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate la primarie şi la administratorii unor firme care au avut relaţii contractuale cu instituţia publică.

Percheziţiile au vizat „documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanţi ai unor instituţii publice şi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi recepţionat lucrări de construcţie fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 200.000 de lei”

Primarul comunei Drăghiceni, Ştefan Viorel Şoancă, a fost reţinut joi după-amiază, potrivit unor surse, el fiind cercetat într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare instrumentat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Edilul a fost adus la audieri joi dimineaţa, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate la primarie şi la administratorii unor firme care au avut relaţii contractuale cu instituţia publică.

Percheziţiile au vizat „documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanţi ai unor instituţii publice şi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi recepţionat lucrări de construcţie fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 200.000 de lei”, precizează un comunicat al IPJ Olt, transmis joi AGERPRES.
Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare, fiind ridicate mai multe documente. Anchetatorii au estimat că prejudiciul cauzat bugetului de stat prin recepţionarea unor lucrări de construcţie fictive în cadrul unor contracte publice se ridică la aproximativ 200.000 lei.

Conform unor surse judiciare, Ştefan Viorel Şoancă ar fi recepţionat lucrări de construcţii fictive la Căminul cultural şi la sediul Primăriei şi ar fi cultivat, în folos personal, terenuri agricole aparţinând administraţiei locale.

Primarul urmează să fie prezentat vineri magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Sursă: Agerpres

Leave a Response