|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 24.04.2017 

soparla-cu-volanas
  • Se aude că mai mulţi primari liberali din Vâlcea sunt pe picior de plecare în tabăra PSD, mulţi dintre ei nemulţumiţi să aştepte până la „Paştele Cailor”, adică atunci când liberalii vor mai ajunge la conducerea Consiliului Judeţean sau la guvernare. Acest lucru a fost confirmat de faptul că la ceremonia oficială de învestire a noului prefect Florian Marin (susţinut de PSD) au fost prezenţi şi primari PNL, dintre care îi amintim aici pe primarul din Berbeşti – Vintilă Chelcea, primarul din Băile Govora – Mihai Mateescu, primarul din Dăeşti – George Popolan, primarul din Mateeşti – Valerian Alexie, etc.

 

  • După cum s-a mai consemnat, în urma rezultatelor slabe obţinute la evaluare, „lipitorul de afişe” liberal Sabin Lungoci va fi demis de la conducerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, iar în locul lui va fi numit cel mai probabil… Vetuţa Ciocan, actual consilier judeţean PSD. Am aflat că doamna Ciocan a făcut parte din comisia care l-a „trântit” pe Sabin Lungoci la evaluare, astfel că aceasta şi-a netezit singură drumul spre şefia instituţiei. Mai spunem doar că Vetuţa Ciocan îşi va putea păstra fotoliul de consilier judeţean în paralel cu cel de manager la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, după modelul „patentat” de consilierul judeţean Nicu Spiridon (director la Serviciul de Pază) şi fostul consilier Remus Grigorescu (director la Biblioteca Judeţeană).

 

  • Cu toate că Primăria Râmnicului şi Consiliul Local au aprobat recent construirea Mall-ului uriaş din zona CPL, lucrările efective la fundaţie, la organizarea de şantier şi la drumurile de acces au început… de peste două luni. Se estmează că lucrările se vor ridica la peste 30 milioane de euro şi vor dura 12 luni. Lucrările au fost demarate imediat după ce zona a fost curăţată de vechile fundaţii ale fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului. Odată cu Mall-ul, pe malul drept al Oltului, investitorii s-au angajat să realizeze şi un bulevard cu 4 benzi, pentru a crea un nou acces şi a nu aglomera strada Ferdinand.

 

  • Unic în lume şi în orice democraţie: la nivelul organizaţiei liberalilor vâlceni s-au creat două funcţii identice… de prim-vicepreşedinţi, fapt ce va încurca şi mai mult împărţirea responsabilităţilor politice. Toate partidele au în structură o singură funcţie de prim-vicepreşedinte, numai PNL Vâlcea este mai cu „moţ” şi încearcă să potolească foamea unor „lupi liberali” dându-le nişte funcţii care, de fapt, nu mai înseamnă nimic în politica locală. Spre exemplu, Bogdan Alex Popescu şi Grigore Crăciunescu au fost aleşi prim-vicepreşedinţi la Organizaţia Municipală PNL Râmnicu Vâlcea, în timp ce prim-vicepreşedinţi la filiala judeţeană figurează senatorul Romulus Bulacu şi notarul Claudia Banu.

Leave a Response