|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Asociația Părinților Pentru Ora de Religie sprijină activitățile culturale 

parinti ora religie

Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și al Casei Corpului Didactic, Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești, în parteneriat cu Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului, a organizat vineri, 5 mai 2017, a doua ediție a simpozionului interjudețean Literatura, o poveste în tonuri strălucitoare…

Simpozionul se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar: educatoare, învățători, profesori de limba și literatura română, profesori de religie, profesori de limbi moderne, profesori de arte vizuale (care folosesc literatura drept sursă de inspirație în realizarea unor lucrări), consilieri școlari (care găsesc în textele literare un mijloc de a depăși situațiile dificile întâmpinate de copiii cu cerințe educative speciale), etc.

Scopul proiectului educațional este redescoperirea lecturii, ca mijloc de dezvoltare personală, înţelegerea rolului acesteia în dezvoltarea personalității și în conturarea caracterului uman. Un obiectiv important îl constituie cultivarea interesului pentru literatură (română/ universală), redescoperirea literaturii, ca artă a cuvântului, crearea unui mediu educaţional care să motiveze înclinaţia spre lectură, familiarizarea copiilor cu lectura la bibliotecă, realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice, elevi, reprezentanţi ai comunităţii locale şi parteneri, dar și stabilirea relaţiilor de prietenie şi colaborare între elevii din diferite unităţi şcolare, îmbogăţirea  spirituală prin artă (literatură, muzică, desen, teatru).

La activitate au participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Râmnicului, domnul primar Florinel Constantinescu, directorii celor două licee organizatoare (prof. Oprica Gheorghe și prof. Staicu Gabriela), reprezentanți ai Asociației Părinților pentru Ora de Religie (APOR), ai Bibliotecii  Orășenești A.E. Baconsky, ai C.J.R.A.E Vâlcea, bibliotecari, cadre didactice și elevi din județ și din școală.

Leave a Response