|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Expoziția – Concurs „Spiritualitatea reflectată în artă” 

dsc_3153

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic, a avut loc astăzi, 9 mai, vernisarea Expoziției-Concurs de icoane „Spiritualitatea reflectată în artă”.

Concursul de icoane „Spiritualitatea reflectată în artă” a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Liceul de Arte Victor Giuleanu, Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea și s-a desfășurat pe trei secțiuni: icoană pe sticlă, icoană relief-ceramică și icoană bizantină.

În debutul manifestării, Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae a interpretat un buchet de cântări ale Praznicului Învierii Domnului, iar Părintele Consilier Cristian Bănuță a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, subliniind că prin activitatea iconografică, tinerii cultivă dragostea și respectul pentru valorile spirituale.

Vernisarea expoziției a precedată de un moment muzical susținut de orchestra  Liceului de Arte Victor Giuleanu care a prezentat Dans ungar nr. 5 de J. Brahms, Dans ungar de J. Brahms, Humoresque de A. Dvorak, Menuet în Sol major de L. Van Beethoven și Simfonia Cop de J. Brahms. Prezentarea participanților la acest concurs precum a membrilor orchestrei a fost făcută de către doamna profesoară Stanca Laura, Directorul Liceului de Arte Victor Giuleanu.

De frumoase aprecieri s-a bucurat concursul și din partea domnului Gheorghe Dican, președintele UAP Vâlcea și Vicepreședinte al UAP din România, care a apreciat implicarea participanților într-un număr mare, dar și calitățile micilor artiști.

La final, comisia de jurizare, din care au făcut parte reprezentanții înstituțiilor de învățământ și cultură, doamna Natalia Ștefan, Inspector pentru Arte, și domnul Romeo Popescu, Inspector de Religie în cadrul ISJ Vâlcea, profesori ai Liceului de Arte, a desemnat câștigătorii concursului.

dsc_3165 img-20170509-wa0006

Leave a Response