Sparle si soparle, 13.07.2017
- De acum este evident pentru oricine că lucrările de amenajare din centrul Râmnicului nu vor fi finalizate până sâmbătă, 15 iulie, aşa cum se angajase firma constructoare Mitliv Craiova. Constructorul dă vină pe proiectant (care nu ar fi livrat la timp detaliile tehnice), iar proiectanţii stau probabil… la o bere pe o terasă din Bucureşti şi nu le pasă ce se întâmplă în centrul Râmnicului. De aceea, este binevenită intenţia Primăriei Râmnicului de a amenda firmele de proiectare şi construcţie cu peste 100 milioane de lei vechi pe zi pentru întârzierile înregistrate după data de 15 iulie. Având în vedere că întreaga investiţie din centrul Râmnicului se va finaliza abia peste două luni, este de aşteptat ca primăria să încaseze numai din amenzi frumoasa sumă de 6 miliarde de lei vechi.
- Fostul semi-preşedinte de amintire tragic-comică al Consiliului Judeţean, Gică Păsat, şi-a cumpărat recent o maşină Volkswagen Jetta nou-nouţă pentru care a scos din buzunare peste 20.000 de euro. Iniţial, se aude că nea Gică vroia să-şi cumpere un Volkswagen Passat, dar marca „rezona” prea mult cu numele său de familie şi, de aceea, a renunţat rapid….
- Deputatul Dumitru Lovin, proaspăt re-ales preşedinte al ALDE Vâlcea, continuă să încaseze dividende grase de la firma SC Unisem SA, potrivit ultimei declaraţii de avere. Astfel, în 2016, Lovin a realizat venituri de circa 100.000 EURO numai din dividene, plus 178 milioane de lei vechi din calitatea de consilier preşedinte la Consiliul Judeţean Vâlcea (perioada iunie – decembrie 2016), 21 milioane de lei vechi de la Parlament (o săptămână din decembrie anul trecut), la care se adaugă alţi bani din pensii. În conturi bancare, „tânărul” Lovin are strânşi 7.000 euro, iar averea mai cuprinde trei maşini (Mercedes, Fiat Punto şi Hyundai), un teren în Copăcelu, o casă în Ocnele Mari şi două apartamente (în Râmnicu Vâlcea şi Cluj Napoca). Demn de remarcat mai este faptul că în declaraţia de interese, Dumitru Lovin a scris cu litere de o şchioapă doar „preşedinte formaţiune ALDE”.
- Conform anunţului administratorului special al Oltchim, o decizie privind câştigătorii licitaţiei pentru cele 9 pachete de active ale Oltchim ar putea fi luată de creditorii societăţii în cel mult două luni, după ce consultanţii în procesul de vânzare vor realiza un raport de analiză a ofertelor şi după ce Comisia Europeană se va pronunţa asupra respectării principiului discontinuităţii. Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au fost depuse în total 9 oferte. Cele 9 oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deţinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galaţi (care a mai cumpărat active de la Oltchim în 2013), BNS Group şi fondul de investiţii White Tiger (cu capitaluri americane şi britanice).