|duminică, decembrie 10, 2023
  • Follow Us!

CNG- GAZUL NATURAL – este soluția perfectă pentru masini! Mai ieftin, NEPOLUANT! 

Untitled

Ca răspuns la preocupările legate de mediu, CNG este din ce în ce mai utilizat drept combustibil alternativ în sectorul transporturilor. Arderea CNG nu produce gaze cu efect de seră, iar mediul înconjurător este mult mai protejat mai ales că transportul urban produce o mare parte dintre poluanți și emisiile de gaze cu efect de seră din totalul celor generate de transportul rutier.

Principalele beneficii:

  • vehiculele alimentate cu CNG au costuri mai mici de întreţinere în comparaţie cu alți combustibili convenționali;
  • sistemele de alimentare cu CNG sunt sigilate, împiedicând orice pierderi prin vărsare sau evaporare;
  • vehiculele pe CNG au o durată de viață extinsă.

CNG la nivel mondial

În prezent, estimăm că la nivel mondial, circulă aproximativ 14.800.000 de vehicule alimentate cu gaz natural comprimat, ceea ce îi conferă acestui combustibil un loc tot mai conturat în industria auto.

ENGIE deține la nivel internațional experienţă relevantă în domeniu.

De exemplu, în Franța, compania noastră GNVert operează peste 140 stații de alimentare pentru toate tipurile de vehicule (dintre care 33 sunt stații publice) și mai mult de 40 stații pentru vehicule mari (autobuze, autoutilitare, camioane, mașini de reciclare/autogunoiere).

Clienții care au ales deja CNG:

  • regiile autonome de transport din Paris, Nisa, Strasbourg, Montpellier și Lille
  • companii precum Sodexo, Carrefour, Veolia sau Aéroports de Paris

 

Sursa: www.engie.ro

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

 

 

Leave a Response