|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 25.09.2017 

soparla-cu-volanas
  • Se dovedeşte din nou că omul de afaceri Nicolae Sofianu este latifundiarul numărul 1 al Vâlcii, care deţine proprietăţi imobiliare uriaşe amplasate strategic prin aproape tot judeţul. Numai în Râmnciu Vâlcea, acesta deţine direct sau indirect peste 10 clădiri, iar terenurile depăşesc suprafaţa de 15 hectare. Ultima „afacere” a ieşit la iveală după ce Consiliul Local a aprobat demararea procedurilor pentru efectuarea unui schimb de terenuri între Municipiu și Nicu Trandafir Sofianu, primăria oferind teren situat pe strada Ostroveni a cărui suprafață exactă va fi stabilită după efectuarea rapoartelor de evaluare, de către evaluator atestat ANEVAR, care să stabilească echivalența valorică a terenurilor în schimbul terenului în suprafață de 644 mp, situat în Râmnicu Vâlcea, strada Henri Coandă (fostă Rapsodiei nr. 6A), ce face parte dintr-o suprafață mai mare de teren având numărul cadastral 4749/1/2. Schimbul de terenuri, precum și rapoartele de expertiză tehnică de evaluare a terenurilor respective vor fi supuse spre aprobare Consiliului Local, într-o ședință ulterioară. Având în vedere solicitările locuitorilor din zona Nord, autoritatea publică locală intenționează să amenajeze un loc de joacă pe strada Henri Coandă, în imediata vecinătate a blocului D1-6.

 

  • Nu se cunosc încă motivele reale care au stat la baza demisiei domnişoarei Mădălina Cotar din Consiliul Judeţean, dar luni, 25 septembrie, instituţia va valida mandatul de consilier judeţean al profesorului Dumitru Marian (aflat pe locul V pe lista PER de la alegerile locale din iunie 2016), precum şi cooptarea acestuia în comisiile de validare şi cea pentru sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului.

 

  • Societatea Chimcomplex din Borzeşti are „drum liber” la achiziţia de active de la Oltchim, după ce a reuşit să cadă la o înţelegere cu SIF Moldova, care, de ani de zile, bloca în instanţă demersurile pentru cumpărarea Oltchim. Astfel, Chimcomplex şi SIF Moldova au semnat un contract de tranzacţie în scopul stingerii litigiilor existente între părţi, iar litigiile care fac obiectul contractului de tranzacţie sunt: Dosar nr. 1301/110/2016 – anulare Hotărâre AGEA din 14 martie 2016 privind majorare capitalului social şi achiziţia Oltchim; Dosar nr. 3159/110/2017 – suspendare Hotărâre AGEA din 12 iunie 2017 privind achiziţie active Oltchim şi împrumuturi bancare; Dosar nr. 3160/110/2017 – anulare Hotărâre AGEA din 12 iunie 2017 privind achiziţie active Oltchim şi împrumuturi bancare, etc. Înţelegerea s-a făcut ca urmare a faptului că SIF Moldova a vândut integral pachetul de acţiuni deţinut la Chimcomplex Borzeşti, astfel pierzându-şi calitatea de acţionar al societăţii, precum şi datorită faptului că nu este interesată de susţinerea litigiilor iniţiate şi nici nu intenţionează să transfere drepturile litigioase către alţi acţionari.

 

 

Leave a Response