|luni, septembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Deputatul PSD Ștefan Ovidiu Popa: Așa numita „taxă de solidaritate”, cu care a fost intoxicat spațiul public, NU reprezintă o taxă suplimentară 

Ovidiu Popa1

Deputatul PSD Ștefan Ovidiu Popa: Așa numita „taxă de solidaritate”, cu care a fost intoxicat spațiul public, NU reprezintă o taxă suplimentară, ci este o obligație pe care angajatorii o au și în prezent.

Ministrul Finanțelor Publice Ionuț Mișa, Prim-ministrul Mihai Tudose, cât și Viceprim-ministrul Marcel Ciolacu, au explicat foarte clar, că de la 01 ianuarie 2018, se întâmplă, simultan, următoarele lucruri: din totalul punctelor de 22,75% care reprezintă contribuții sociale ale angajatorului, 20% trec în dreptul angajatului. La angajator, diferența de 2,75% se diminuează la 2%. O altă precizare pe care vreau să o fac, este că, la angajat vor rămâne două contribuții, cea de sănătate și cea pentru pensie, în total 35%. Totalul contribuțiilor angajat și angajator scade de la 39,25% cât este în prezent, la 37% din salariul brut. Impozitul pe salariu scade de la 16% la 10%. Salariile nete vor crește cu până la 5%, ca urmare a măsurilor din programul de guvernare.                              

Vreau să fac precizarea clară, că toate aceste contribuții scad, NU cresc, așa cum se vehiculează. Nici angajatul, și nici angajatorul, NU sunt afectați!           

Toate aceste măsuri luate de Guvernul PSD sunt în interesul cetățeanului, programul de guvernare al PSD este unul care vizează doar bunăstarea românilor. PSD se ține de cuvânt și respectă promisiunile făcute în campanie, prin punerea în aplicare a programului de guvernare, program votat de milioane de români!

Leave a Response