|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 26.10.2017 

soparla-cu-volanas
  • Se ştie că, săptămâna trecută, o delegaţie de circa 50 de persoane a liberalilor vâlceni a fost în vizită „de documentare” la Bruxelles, la Parlamentul European, la invitaţia europarlamentarului Cristian Buşoi. A fost prima vizită de acest gen în Belgia, după ce preşedintele Buican şi cu o parte din primarii PNL plecau anual în deplasări „bahice” în Bulgaria, la malul Mării Negre. La fel ca în anii anteriori, primarii liberali din Brezoi şi Călimăneşti, Robert Schell şi Florinel Constantinescu, au refuzat elegant să plece în Belgia, dar, în shimb au răspuns prezent „primarii” din Alunu şi Dăeşti, Vasile Boeangiu şi George Popolan. Mai remarcăm, ca un fapt divers, lipsa de eleganta (ca sa nu spunem altfel!) deputatului Buican şi a camarilei sale din PNL Vâlcea, care au mers la Bruxelles şi au mâncat pe banii europarlamentarului Cristian Buşoi, cel care a fost… un inamic de moarte în ochii organizaţiei vâlcene a PNL la alegerile interne din partid din primăvara acestui an, atunci când a ieşit Ludovic Orban şef al liberalilor!

 

  • Situaţie paradoxală la Primăria Băbeni: singurul consilier juridic, Ion Iancu, a dat în judecată instituţia şi a pus primăria în situaţia de a nu avea reprezentant legal care să o apere în instanţă. Până la urmă, Consiliul Local a aprobat achiziţionarea serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică în dosarul nr. 3301/90/2017 al Tribunalului Vâlcea, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. În dosarul respectiv, primarul oraşului Băbeni Ştefan Bogdan şi oraşul Băbeni, prin primar, au fost chemaţi să depună întâmpinare în termen de 25 de zile, faţă de cererea de chemare în judecată depusă de reclamantul Ion Iancu, consilier juridic în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Acesta solicita plata diferenţelor salariale rezultate din aplicarea eronată a dispoziţiilor legale şi, implicit, calculul eronat privind sporul pentru condiţii vătămătoare şi sporul de vechime, sporuri calculate în mod eronat prin 7 dispoziţii de primar. Întrucât Ion Iancu este singurul consilier juridic având atribuţii de reprezentare în instanţă, primăria nu putea formula apărare în dosarul în cauză.

 

  • Cum era de anticipat şi după cum era „cutuma” partidului, Mihaela Andreianu a câştigat „competiţia” pentru şefia femeilor liberale din Vâlcea desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute. La fel ca eternul deputat Cristian Buican, care a „alergat” singur în cursa internă pentru funcţia de boss al PNL, şi madam Andreianu nu a avut concurenţă, deşi erau destule doamne liberale cu vechime şi competenţă care să ocupe postul respectiv. Imediat după şedinţa de alegeri, Mihaela Andreianu şi colegele din PNL s-au „răcorit” la un restaurant de lux din Parcul Zăvoi….

 

  • În sfârşit, după mai multe concursuri, societatea Centrul de Afaceri Flandra Vâlcea SA are un nou consiliu de administraţie format din Gheorghe Rizoiu (director în Camera de Comerţ şi Industrie), Daniela Ileana Ilie şi Alin Constantin Urucu. Întreprinderea publică are trei acţionari, după cum urmează: Primăria Râmnicului cu un aport la capitalul social de 49,9%, Judeţul Vâlcea cu un aport la capital de 42,1%, şi Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea cu un aport la capitalul social de 8%.

 

  • Emilian Frîncu, carturarul de renume mondial al judetului Valcea, fost deputat, senator si primar al municipiului Ramnicu Valcea, are grave probleme cu… gramatica. Cine ar fi crezut?! Pe pagina de facebook,  Frîncu incearca sa se reabiliteze in ochii valcenilor, prin tot felul de postari emotionante, romantice, istorice, dramatice, patetice toate. Intr-una dintre acestea, posesorul de doctorat a scris ” bine-venit”( ca moment oportun ) într-un cuvânt (vezi facsimilul!). Inapoi la gimnaziu, musiu!

 

 

Leave a Response